22:44 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα social media η μη κάλυψη των δηλώσεων Ντόναλντ Τραμπ - Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Λευκό Οίκο, από την ΕΡΤ, με την εταιρεία να δίνει τη δική της εξήγηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, την Τρίτη (07/01), με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά οι δηλώσεις των δύο ηγετών μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δεν καλύφθηκαν από την ΕΡΤ.

Φυσικά, αυτό πυροδότησε σειρά αντιδράσεων στα social media, με ορισμένους χρήστες να κάνουν λόγο ακόμα και για «φιάσκο« της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

​Άλλοι χαρακτήρισαν το γεγονός ως «ντροπιαστικό» το γεγονός.

​Ορισμένοι αναφέρθηκαν ακόμα και σε... «μιζέρια».

​Η απάντηση της ΕΡΤ

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση απάντησε πως δεν της επετράπη η κάλυψη των δηλώσεων των δύο ηγετών, σύμφωνα με το protothema.gr που επικαλείται πηγές από την ΕΡΤ.

Ειδικότερα, από το Ραδιομέγαρο φέρονται να υποστηρίζουν πως «για λόγους ασφαλείας, ο Λευκός Οίκος δεν επιτρέπει την παρουσία τεχνολογικού εξοπλισμού για ζωντανή μετάδοση στον χώρο που δίνονται οι συνεντεύξεις του Αμερικανού Προέδρου».

Μάλιστα, επισημαίνεται πως η ΕΡΤ ως δημόσιος οργανισμός οφείλει «να μεταδίδει εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα».

Έτσι, λοιπόν, αιτιολογήθηκε και η καθυστέρηση της μετάδοσης των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης: Τέθηκαν εμφατικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Tags:
ΗΠΑ, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΕΡΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK