13:35 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έχει επιβάλει αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για πέντε ημέρες.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Δευτέρα η αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για πέντε ημέρες, κατόπιν απόφασης που είχε λάβει το ΕΣΡ τον Δεκέμβριο.

Βάσει της απόφασης, η εκπομπή δεν θα μεταδοθεί αυτήν την εβδομάδα.

Η απόφαση ελήφθη για τον τρόπο παρουσίασης της είδησης, σχετικά με τη μαρτυρία νεαρής φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε ότι ένας άνδρας εκσπερμάτωσε πάνω της, ενώ βρισκόταν σε βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Προκειμένου να καλυφθεί το κενό που προκύπτει από τη μη μετάδοση της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα τις ώρες 12.00 - 14.00, αυτήν την εβδομάδα η εκπομπή «Αταίριαστοι» θα μεταδίδεται, από τις 10.00 έως τη 13.00, αντί να ολοκληρώνεται στις 12.00 όπως συνήθως.

Από τις 13.00 έως τις 14.00, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, είναι προγραμματισμένο να προβληθεί σε επανάληψη το τηλεπαιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος».

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Λιάγκας, όσο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να διακωμωδήσουν τις καταγγελίες της νεαρής φοιτήτριας.

Τα επίμαχα σχόλια ειπώθηκαν από τους παρουσιαστές της εκπομπής την 7η Νοεμβρίου του 2019, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Το ΕΣΡ, αφού εξέτασε λεπτομερώς το οπτικοακουστικό υλικό, κατέληξε ότι προκύπτουν οι παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου, καθώς και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου.

Ως εκ τούτου, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ, καθώς και αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής για πέντε ημέρες από τις 20 Ιανουαρίου του 2020 έως τις 24 Ιανουαρίου του ίδιου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η απολογία του Γιώργου Λιάγκα: «Ως εκπομπή κάναμε ένα λάθος» - Βίντεο

Tags:
τηλεόραση, εκπομπή, Γιώργος Λιάγκας, ΕΣΡ, ΣΚΑΪ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK