ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Η δεύτερη πρεμιέρα του Mega έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 2020, με την πρώτη να έχει πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 1989 και το Sputnik θυμάται τις δύο ημέρες-ορόσημα στην ιστορία του τηλεοπτικού σταθμού.

Το Mega ήταν ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που εξέπεμψε στην Ελλάδα και έκανε πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου 1989, αλλά στις 17 Φεβρουαρίου 2020 επέστρεψε στο τηλεοπτικό τοπίο ύστερα από περίπου ενάμιση χρόνο απουσίας.

Έτσι, λοιπόν, το Sputnik κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και θυμάται την πρώτη πρεμιέρα του Mega του 1989, λίγα λεπτά μετά τη δεύτερη που έγινε τη Δευτέρα (17/02).

Η πρώτη πρεμιέρα το 1989

Το Mega, στο αρχικό ιδιοκτησιακό σχήμα του, ήταν πολυμετοχικό, καθώς ανήκε στην εταιρεία «Τηλέτυπος Α.Ε.», η οποία συστάθηκε την Τετάρτη, 26 Απριλίου 1989 ως δίκτυο πέντε εκδοτών, του Γεωργίου Μπόμπολα, του Χρήστου Λαμπράκη, του Χρήστου Τεγόπουλου, του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη και του Αριστείδη Ι. Αλαφούζου.

Η Λιάνα Κανέλλη ήταν εκείνη που, στις 15:00 της 20ης Νοεμβρίου 1989, καλωσόρισε τους τηλεθεατές στη συχνότητα του «Μεγάλου Καναλιού», λέγοντας:

«Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Παρακολουθείτε το πρώτο δελτίο ειδήσεων της πρώτης ημέρας λειτουργίας του πρώτου μη κρατικού σταθμού τηλεοράσεως, δηλαδή του Mega Channel».

Η δεύτερη πρεμιέρα το 2020

Το Mega σταμάτησε τη λειτουργία του, στις 02:10, στις 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η τελευταία σκηνή πριν από το «μαύρο» προερχόταν από επεισόδιο της θρυλικής κωμικής σειράς, με τίτλο «Οι απαράδεκτοι».

Στη συνέχεια, η εταιρεία «Alter Ego» συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία, το σήμα και το αρχείο του σταθμού, σε πλειστηριασμό, προσφέροντας το ποσό των 34 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι, λοιπόν, η προαναφερθείσα εταιρεία έχοντας λάβει άδεια για σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας από το ΕΣΡ, έβαλε μπροστά τις μηχανές για την επανεκκίνηση του Mega.

To «Μεγάλο Κανάλι» επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, στις 06:00 της 17ης Φεβρουαρίου, με οικοδεσπότες τους Νίκο Φιλιππίδη και την Μπάγια Αντωνοπούλου και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Διαβάστε ακόμα:

Πρόγραμμα Mega Channel: Τι θα δούμε την πρώτη εβδομάδα της live μετάδοσης

Tags:
Λιάνα Κανέλλη, πρεμιέρα, Mega
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK