21:18 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 11
Βρείτε μας

Το Netflix αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση του bit rate στην Ευρώπη για να μην υπερφορτωθεί το διαδίκτυο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19).

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν προχωρήσει σε μέτρα καραντίνας με σκοπό τη μείωση της μετάδοσης του κορονοϊού (COVID-19) και έτσι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και -κατ' επέκταση- το Netflix για την ψυχαγωγία τους. 

Ωστόσο, η πλατφόρμα αποφάσισε να μειώσει το bit rate της στην Ευρώπη ούτως ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του διαδικτύου, ύστερα από την προτροπή του Τιερί Μπρετόν, Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά της Ε.Ε..

Ο ίδιος έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, σε μια ανάρτησή του στο Twitter:

«Για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στο Internet για όλους, ας ορίσουμε την ανάλυση [της εικόνας] στο Standard όταν το HD δεν είναι απαραίτητο».

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιδεινωθεί στην Ευρώπη, καθώς η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα ως προς τον αριθμό των νεκρών, αφού 3.405 πολίτες της ευρωπαϊκής χώρας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορονοϊός εντοπίστηκε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, στην κινεζική πόλη της Γουχάν και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπερέβησαν τα 100.000 στην Ευρώπη.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
διαδίκτυο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Netflix, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK