09:50 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (1994)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ξεκίνησε έρευνα για διαφημιστικά μηνύματα σχετικά με τον κορονοϊό. Ποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί κλήθηκαν για εξηγήσεις.

Έρευνα για ψευδή πληροφόρηση που αφορούσε τον κορονοϊό ξεκίνησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), κατόπιν σειράς καταγγελιών από τηλεθεατές.

«Οι τηλεοπτικοί σταθμοί “Epsilon”, “Kontra”, “Βεργίνα TV” μετέδωσαν ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσαν σε εμπορικά προϊόντα, αποκαλούμενα “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ” και “AΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ” ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους (τα αγοράζουν και) τα χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό COVID19, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΣΡ σχημάτισε φάκελο, όρισε ειδικό εισηγητή και κάλεσε σε ακρόαση τους παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές ερευνούν καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.156, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε 38. Παρ’ όλα αυτά, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη τρεις νεκρούς, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 41.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1994)
Tags:
ΕΣΡ, δημόσια τηλεόραση, τηλεόραση, κανάλια, κανάλι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK