03:13 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο σεφ μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη για την εμπειρία του από το Λονδίνο, όπου δούλεψε σε «ξενοδοχείο του παλατιού», αλλά και για τη συμμετοχή του στο ελληνικό τηλεοπτικό παιχνίδι.

Ο Άκης Πετρετζίκης ήταν καλεσμένος στα «Μεσάνυχτα», όπου μεταξύ άλλων μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη για την εμπειρία του από το Λονδίνο και το Master Chef. Στο Λονδίνο, συγκεκριμένα, εργαζόταν σε ξενοδοχείο όπου έτρωγε η βασιλική οικογένεια ή πιο συγκεκριμένα:

«Ουσιαστικά ήταν το ξενοδοχείο του παλατιού».

Το μεγαλύτερο όνειρό του ήταν, ωστόσο, να ζήσει και να εργαστεί στη Νέα Υόρκη, έβλεπε το Λονδίνο σαν έναν απλό σταθμό. Ενημέρωσε λοιπόν τον τότε εργοδότη του ότι θα άρχιζε να ψάχνει για καινούρια δουλειά και εκείνος, εκτιμώντας το γεγονός ότι τον είχε ειδοποιήσει τόσο νωρίς, του βρήκε ο ίδιος νέα θέση εργασίας ως executive chef σε boutique hotel. Του ζήτησε να φύγει σε έξι μήνες. Ωστόσο σε εκείνο το διάστημα, ανακοινώθηκε το ελληνικό Master Chef και ο κολλητός του από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε γι’ αυτόν συμμετοχή.

Του τηλεφώνησαν από την παραγωγή για την πρώτη οντισιόν και ο Πετρετζίκης πέταξε αυθημερόν στην Αθήνα, έδωσε ένα πιάτο και γύρισε στο Λονδίνο. Τελικά προκρίθηκε στους είκοσι. Επιστρέφοντας μαθαίνει ότι ο σεφ του είχε μπει εκτάκτως στο χειρουργείο για τη μέση του και θα απουσίαζε για δύο μήνες, δεν μπορούσε λοιπόν να μοιραστεί μαζί του το δίλημμά του.

«Ενώ πάλευα σε όλη μου τη ζωή να φύγω από την Ελλάδα, το όνειρό μου ήταν να τρέξω ένα καλό ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, αυτό σκεφτόμουν πριν κοιμηθώ. Και γίνεται αυτό και πρέπει να αποφασίσω αν πρέπει να γυρίσω στην Ελλάδα».

Είχε όμως μπει ήδη το μικρόβιο της «πρωτιάς» μέσα του, όπως λέει στη Μελέτη, οπότε αποφάσισε να επιστρέψει και να λάβει μέρος:

«Και βέβαια η συνέχεια ήταν τραγική. Δεν μου άρεσε καθόλου».

Όπως συνεχίζει ο σεφ:

«Είχα πετύχει τόσα και μαγειρικά είχα φτάσει σε ένα σημείο… Στην Ελλάδα έχουμε το σύνδρομο της ηλικίας. Θεωρούμε ότι ένας άνθρωπος για να είναι επιτυχημένος πρέπει να έχει κάποια χρόνια. Ήμουν 26 χρόνων, δεν μπορούσες να είσαι φτασμένος στη δουλειά σου στα μάτια του κόσμου, ήταν αδύνατον».

Η συμμετοχή του Master Chef τον γύρισε στο μηδέν, όπως λέει:

«Ήμουν πραγματικά μετανιωμένος, δεν ήξερα τι να κάνω».

Δείτε το απόσπασμα:

Σχετικά:

Μαρία Μπακοδήμου για «Power of Love»: «Την πρώτη χρονιά πέρασα καλά, τη δεύτερη όχι τόσο» - Βίντεο
MasterChef 4: Αποχώρησε η Ντέμη - Βίντεο
Ο Άκης Πετρετζίκης στο BBC One κερδίζει τις εντυπώσεις: «Μπορούμε να τον έχουμε κάθε μέρα;» - Βίντεο
Tags:
ξενοδοχείο, Λονδίνο, σεφ, μαγειρική, MasterChef, Άκης Πετρετζίκης, Ελεωνόρα Μελέτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK