12:16 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μπορεί ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision να ματαιώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του επόμενου.

Οι μηχανές για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 έχουν ήδη ανάψει και η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ανακοίνωσε πως ο μουσικός θεσμός θα φιλοξενηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 18 Μαΐου (α' ημιτελικός), 20 Μαΐου (β' ημιτελικός) και στις 22 Μαΐου (τελικός). 

Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία απέκτησε το δικαίωμα διοργάνωσης της Eurovision μετά τη νίκη του Ντάνκαν Λόρενς με το τραγούδι «Arcade» στον διαγωνισμό του Τελ Αβίβ που έγινε τον Μάιο του 2019.

Ωστόσο, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2020 ματαιώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ολλανδίας (AVROTROS, NOS, NPO) παρουσίασε, στις 16 Μαΐου, το τιμητικό δίωρο σόου «Eurovision: Europe Shine A Light».

Οι καλλιτέχνες που επιστρέφουν στον διαγωνισμό

Η ματαίωση της Eurovision 2020 οδήγησε πολλούς δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς να επιλέξουν τους ίδιους καλλιτέχνες και για τον διαγωνισμό του 2021.

Έτσι, η ΕΡΤ ήταν από τους πρώτους φορείς που επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Stefania (Στεφανίας Λυμπερακάκη) και στον διαγωνισμό του 2021 και, μάλιστα, με την ίδια συνθετική ομάδα, δηλαδή τον Δημήτρη Κοντόπουλο και τους Arcade.

Πέρα από την Ελλάδα, το ίδιο έχουν πράξει και άλλες 17 χώρες μέχρι στιγμής -όχι η Κύπρος που βρίσκεται σε αναζήτηση εκπροσώπου- και έτσι συνολικά 18 καλλιτέχνες που επρόκειτο να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό του 2020, πήραν το χρίσμα και για εκείνον του 2021.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

There are 18 artists confirmed for #ESC2021 so far! 😄 . We can't wait to see what incredible #Eurovision songs they come up with!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision) στις

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Eurovision 2020 όσο και η Eurovision 2021 έχουν ως κεντρικό σύνθημά τους το «Open Up» και χώρο διεξαγωγής το «Ahoy Arena», που χρησιμοποιήθηκε εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τέλος, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision από το 2021 αποκτά νέο εκτελεστικό επιβλέποντα εκ μέρους της EBU (Executive Supervisor), καθώς τη θέση του Νορβηγού Γιον Όλα Σαντ που αποχώρησε, πήρε ο Σουηδός Μάρτιν Έστερνταλ.

Tags:
European Broadcasting Union (EBU), ΕΡΤ, Στεφανία Λυμπερακάκη, Ρότερνταμ, Ολλανδία, τελικός Eurovision, Eurovision 2021, Eurovision
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK