18:18 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανακοίνωση για τον σάλο που προκλήθηκε με το σχόλιο περί βιασμών γυναικών από πρώην πλέον παίκτη του Big Brother, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Για υποβάθμιση της ποιότητας των τηλεοπτικών θεαμάτων την οποία και καταδικάζει, κάνει λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζοντας ότι «προβάλλουν χυδαιότητα και νοοτροπίες, που δεν συνάδουν με το κοινό αίσθημα». 

«Η άμεση αντίδραση στα όσα απαράδεκτα εξέφρασε ο 30χρονος παίχτης του Big Brother, η αποπομπή του μετά την κοινωνική κατακραυγή και η παύση μετάδοσης του ριάλιτι στο διαδίκτυο με απόφαση του ΣΚΑΪ, κατέδειξε πως η κοινωνία δεν αντιπροσωπεύεται από το "δείγμα ρόλων", που επιλέχθηκε με στόχο την παραγωγή τέτοιου είδους θεάματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν υπό καθεστώς σαφών όρων και κριτηρίων «και έχουν υποχρέωση να προάγουν την Ενημέρωση, τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία».

Μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ: 

«Η επιλογή δήθεν “κοινωνικών πειραμάτων” στα ριάλιτι σόου της νέας τηλεοπτικής σεζόν, που σκηνοθετούνται με στόχο την παραγωγή προκλητικών αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών, που μετατρέπουν την τηλεόραση σε τηλεοπτική "αρένα" με στόχο την τηλεθέαση, υποβαθμίζουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια».

Κλείνοντας τονίζει πως τα τηλεοπτικά σόου «σε καμία περίπτωση και με καμία δικαιολογία δεν μπορούν να αναδεικνύουν εγκληματικές νοοτροπίες και να προβάλλουν την απανθρωπιά, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Αλεξανδρίδης τέθηκε την Κυριακή εκτός του παιχνιδιού ύστερα από φράση που είπε για τον βιασμό γυναικών και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, τόσο από χρήστες του διαδικτύου όσο και από πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους.

Tags:
ΕΣΗΕΑ, Big Brother
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK