00:09 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τέσσερα σενάρια εξετάζει η EBU, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (18/09), με στόχο την απρόσκοπτη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2021.

Η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) να ματαιώσει τη διεξαγωγή της Eurovision 2020, αλλά διαβεβαίωσε πως ο ευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός θα επιστρέψει το 2021 με κάθε τρόπο. 

Έτσι, η EBU δημοσιοποίησε, την Παρασκευή (18/09), τα τέσσερα σενάρια που εξετάζει για την απρόσκοπτη διοργάνωση της Eurovision 2021 σε συνεργασία με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ολλανδίας (AVROTROS, NOS, NPO).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Eurovision, γνωστοποιήθηκε πως υπάρχουν τέσσερις τρόποι για την πραγματοποίηση του θεσμού.

  • Σενάριο Α: Η Eurovision όπως τη γνωρίζουμε

Σε αυτήν την περίπτωση, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διοργανωθεί κανονικά στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ με 9 σόου (συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών προβών) σε γεμάτη εγκατάσταση, με αντιπροσωπείες και καλλιτέχνες από όλους τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πολλές δραστηριότητες μέσα και γύρω από το Ρότερνταμ. Αυτό το σενάριο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση ενός πιθανού εμβολίου για τη νόσο COVID-19 ή από τη διαθεσιμότητα αξιόπιστων τεστ.

  • Σενάριο Β: Η Eurovision με κοινωνική αποστασιοποίηση

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Ρότερνταμ, θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου και στα 9 σόου (συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών προβών), με κοινό στην αρένα. Ακόμα, θα τεθούν περιορισμοί στον αριθμό των μελών της κάθε αποστολής, αλλά και στον αριθμό των δημοσιογράφων στο Κέντρο Τύπου. Οι εκδηλώσεις στην ολλανδική πόλη θα προσαρμοστούν ανάλογα. Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο, θα γίνει κλήρωση για τους παρευρισκόμενους και όσοι έχουν πάρει εισιτήριο και δεν τα καταφέρουν να δώσουν το «παρών» στα σόου, θα αποζημιωθούν.

  • Σενάριο Γ: Η Eurovision με ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ με 9 σόου (συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών προβών), αλλά με περιορισμένο κοινό στην αρένα. Εάν υπάρξουν αποστολές που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν από τη χώρα τους ζωντανά.

  • Σενάριο Δ: Η Eurovision σε lockdown

Αν η Ολλανδία, που είναι η διοργανώτρια χώρα του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για το 2021 μετά τη νίκη της πριν από δύο χρόνια, τεθεί σε lockdown, τότε ο μουσικός θεσμός θα διεξαχθεί χωρίς κοινό και χωρίς δραστηριότητες στην πόλη του Ρότερνταμ. Οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών θα γίνουν από τηλεοπτικό studio σε κάθε μια από τις συμμετέχουσες χώρες, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί και στην επικείμενη Junior Eurovision 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις αρχές του 2021, με τη Eurovision 2021 να έχει προγραμματιστεί για τις 18, 20 και 22 Μαΐου.

Tags:
Ρότερνταμ, Ολλανδία, Eurovision 2021, Eurovision, European Broadcasting Union (EBU)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK