02:22 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Προφανέστατα οι συγκεντρώσεις ασκούν μια πίεση στη δικαστική εξουσία» εκτίμησε, στο πρωινό σχόλιό του στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, αναφερόμενος στην παρουσία κόσμου έξω από το Εφετείο, εν αναμονή της ετυμηγορίας για τη Χρυσή Αυγή.

«Ο πολίτης δεν έχει δουλειά να πάει έξω από το δικαστήριο πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη» ανέφερε ο Άρης Πορτοσάλτε στην τοποθέτησή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφορικά με την συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών που επίκειτο μπροστά από το Εφετείο, εν αναμονή της ετυμηγορίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Η συγκέντρωση γιατί γίνεται δεν έχω καταλάβει» είπε, όπως φαίνεται στα αποσπάσματα της εκπομπής που συγκέντρωσαν χρήστες των social media.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται πως υπάρχει πίεση στη δικαστική εξουσία, απάντησε «προφανέστατα υπάρχει μια πίεση».

«Η συγκέντρωση τι νόημα έχει; Διότι δεν έχει δουλειά ο πολίτης να πάει πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη να σταθεί έξω από το δικαστήριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη διαμαρτυρία της παρουσιάστριας αν «εμείς θα του πούμε του πολίτη πότε θα πάει να εκφραστεί;», ο κ. Πορτοσάλτε απάντησε πως «δεν ξέρω τι θα πείτε εσείς και δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θα το πω» προσθέτοντας πως «αυτά τα κάνουν οι φασίστες και οι χρυσαυγίτες. Το θέμα είναι ότι εμείς κάνουμε αυτά που θα έκαναν οι χρυσαυγίτες».

Και συνέχισε: «Θα γίνει συγκέντρωση πολιτικού χαρακτήρα έξω από το εφετείο. Δεν εκφράζεται κανένας λαός. Πηγαίνουν κάποιοι. Όταν στο Κακουργοδικείο γίνεται μια δίκη για έναν δολοφόνο (σ.σ. θα πάμε) να πούμε όλοι τι θα γίνει; Δεν ξέρει το δικαστήριο τι έχει γίνει; Το Δικαστήριο δεν θα κοιτάζει έξω από το παράθυρο, αλλά θα νιώθει ότι υπάρχει μία πίεση που σε μία Δημοκρατία δεν είναι πρέπουσα για τη Δημοκρατία». 

Χαρακτήρισε δε, «απαράδεκτο έως απαράλειπτο να γίνεται συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο».

Λίγο αργότερα και μετά την ανακοίνωση της ιστορικής αυτής απόφασης, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «ιστορική, διεθνούς εμβάλειας την απόφαση» που, όπως πρόσθεσε, τελείωσε οριστικά το μόρφωμα της ΧΑ.

«Περνούν στην Ιστορ;α: Α.Σαμαράς, Ν.Δένδιας, Ε.Κουτζαμάνη,πρώην Εισαγγελέας Α.Π. Οι αποφασιστικές κ δραστικές τους ενέργειες το 2013 τερμάτισαν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης»σημείωσε.

Tags:
Εφετείο Αθηνών, συγκέντρωση, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Άρης Πορτοσάλτε
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK