02:34 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, μιλώντας για τη Μάγδα Φύσσα ότι «είναι μια γυναίκα που ζει στο Πέραμα […]. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;» προκαλώντας αντιδράσεις.

Έντονη ανησυχία για φαινόμενα «διαδικτυακού κανιβαλισμού» που αντί να κρίνουν, «διασύρουν συναδέλφους και απειλούν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος» κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, μετά τις αντιδράσεις σε βάρος της Ιωάννας Μάνδρου

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), η κα Μάνδρου «υπηρετεί ένα δύσκολο και απαιτητικό ρεπορτάζ επί 35 χρόνια».

«Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή για τη δίκη της Χρυσής Αυγής η συνάδελφος δεν είχε πρόθεση -όπως και η ίδια επανειλημμένως τόνισε- να θίξει σε καμία των περιπτώσεων τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Αντίθετα, με τον δικό της τρόπο, την εκθείασε σ’ όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ της για τη δύναμη, το κουράγιο και τη μαχητικότητά της. Η κριτική ακόμη και η πιο αυστηρή είναι θεμιτή» σημειώνει.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι είναι άλλο η κριτική και άλλο ο διαδικτυακός κανιβαλισμός «που ευτελίζει τις ανθρώπινες αξίες, ενώ μερικές φορές θέτει σε κίνδυνο την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης, υπονομεύοντας μία από τις βασικές αρχές και προϋποθέσεις της δημοκρατικής διαδικασίας, όπως η έντονη αλλά γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων και όχι η πολεμική χωρίς όρια και αρχές».

Σημειώνεται ότι η δημοσιογράφος είχε αναφέρει σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι:

«Αυτή η γυναίκα δεν είναι μια γυναίκα διανοουμένη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μια γυναίκα που ζει στο Πέραμα. Είναι μια γυναίκα η οποία είχε έναν άνδρα ναυτεργάτη, δηλαδή που όποτε είχε δουλειά δούλευε, στη χάση και στη φέξη, δηλαδή σε αυτό που λέμε σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις τέτοιες συμπεριφορές. Δηλαδή άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Γιατί την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;»

Στη συνέχεια και απαντώντας στα σχόλια που δέχτηκε ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε κανένα κοινωνικό ή άλλο διαχωρισμό για τη μητέρα Φύσσα, εξηγώντας ότι «μίλησα για την εμφάνισή της για να καταδείξω το συγκροτημένο της προσωπικότητά της και επαίνεσα δημόσια την παρουσία της στη δίκη και ως μάνα και ως πολίτη και ως σύμβολο της αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου. Αλλού αυτά. Όχι σε μένα. Η αλητεία και η εκτόξευση λάσπης σε μένα δεν πιάνουν. Αλλού, παιδιά».

Tags:
Μάγδα Φύσσα, Ιωάννα Μάνδρου, ΕΣΗΕΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK