01:33 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Μισός χρόνος και με 500 ευρώ είναι δύσκολο» είπε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα (11/01), ο Άκης Πετρετζίκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «TikTalk» που παρουσιάζει ο Αντώνης Σρόιτερ.

Σχετικά με το εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 και τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του μίλησε, τη Δευτέρα (11/01), ο σεφ Άκης Πετρετζίκης στην εκπομπή «TikTalk» με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ που προβάλλεται στον ALPHA.

Ο Πετρετζίκης ανέφερε πως ήταν δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας γιατί, αρχικά, έπρεπε να πληροφορηθούν για το τι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ειδικότερα, ο Πετρετζίκης είπε:

«Επιχειρηματικά το πρώτο μέλημα μας ήταν οι εργαζόμενοί μας. Προσπαθήσαμε με όσα ξέραμε αλλά και από τα ΜΜΕ να πληροφορηθούμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σκεφτόμασταν τα παιδιά στα εστιατόρια επειδή έρχονταν σε επαφή με περισσότερο κόσμο από οποιονδήποτε άλλον. Φοβόντουσαν μην κολλήσουν ο ένας τον άλλον και εγώ φοβόμουν μην μπούνε άλλοι και τους κολλήσουν. Έπιασα κάθε μαγαζί ξεχωριστά και είπα μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά τι πρέπει να προσέξουν, π.χ. να φροντίζουν τα τραπέζια περισσότερο γι' αυτούς. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε όλα τα μέτρα, αλλά δυσκολευτήκαμε γιατί θέλαμε να είμαστε τυπικοί και δεν ήμασταν και αστυνομικοί για να βρισκόμαστε πίσω από κάθε άτομο και να του λέμε "βάλε τη μάσκα". Δεν ήταν δική μας υποχρέωση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Πετρετζίκης αποκάλυψε πως πολλοί εργαζόμενοι τού έχουν ζητήσει βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Χαρακτηριστικά, ο σεφ δήλωσε:

«Νιώθαμε ενοχικά μέχρι που μας έκλεισαν. Ίσως ανακουφιστήκαμε, αρχικά, μέχρι που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί, που από ανακούφιση έγινε λίγο δυσφορία, αλλά εντάξει είναι αναγκαίο κακό. Πάνω απ' όλα η υγεία, πάνω από τις επιχειρήσεις. Το πρόβλημα ήταν κυρίως με τους οικογενειάρχες που έπαιρναν έναν συγκεκριμένο μισθό και με το επίδομα υπήρχε πρόβλημα, γιατί έπρεπε να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Ένας-δύο μήνες, εντάξει, αλλά μισός χρόνος και με 500 ευρώ είναι δύσκολο. Αρκετοί εργαζόμενοι μού έχουν χτυπήσει την πόρτα για να ζητήσουν βοήθεια. Είναι λογικό!».
Tags:
Alpha, Αντώνης Σρόιτερ, TikTalk, Άκης Πετρετζίκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK