21:08 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2513)
0 03
Βρείτε μας

Για τη διαχείριση της πανδημίας της νόσου COVID-19 αλλά και τις αρνητικές κριτικές που δέχεται, απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, την Τρίτη (12/01), στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Τάκης Χατζής Direct» που προβλήθηκε, την Τρίτη (12/01), στον ALPHA και μίλησε για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, ο Χαρδαλιάς υποδέχθηκε τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή στο αρχηγείο της Πολιτικής Προστασίας και είπε πως οι Αρχές έχουν γνώση «σε επίπεδο γειτονιάς και δρόμου» των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19 και έφερε ως παράδειγμα τη Λάρισα.

Έπειτα, ο Χαρδαλιάς ανέφερε πως η κυβέρνηση πάντα ακολουθεί τις υποδείξεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας και οι μόνες αποφάσεις που ανακοινώνονται είναι αργά τη νύχτα, όταν οι ειδικοί δεν μπορούν να συνεδριάσουν, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Ερωτηθείς για το αν θα ήταν προτιμότερο να κλείσουν τα πάντα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να μειωθεί πολύ η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, ο Χαρδαλιάς απάντησε:

«Δεν είναι απλό να κλείνεις τα πάντα, πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως «κάθε ημέρα μάς αγχώνει η επόμενη» και στόχος είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε πως έκανε το εμβόλιο και «δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα» και τόνισε γι' ακόμα μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19.

Δεν δίστασε να απαντήσει, ακόμα, και για τις αρνητικές κριτικές που δέχεται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάποιες από αυτές «φτάνουν στα όρια του χυδαίου και μπλέκουν την οικογένειά του».

Τέλος, ο ίδιος συνέστησε υπομονή για μερικές εβδομάδες ακόμα προκειμένου να επιστρέψει η ζωή σε κανονικότητα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2513)
Tags:
lockdown, Alpha, Τάκης Χατζής, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK