20:28 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το ότι βρέθηκε στο παρά πέντε να χάσει τη δουλειά της, όταν κατήγγειλε ανάρμοστη συμπεριφορά, ανέφερε η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή «Χιούστον το λύσαμε», που προβλήθηκε την Παρασκευή (12/02).

Στην εκπομπή «Χιούστον το λύσαμε» του ΑΝΤ1 βρέθηκε η Ελεονώρα Μελέτη, την Παρασκευή (12/02), και αποκάλυψε πως όταν «κατήγγειλε ανάρμοστη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας της, παραλίγο να χάσει τη δουλειά της» ενώ, όπως είπε, «είχε δίκιο». 

Χαρακτηριστικά, η δημοσιογράφος δήλωσε στον Φάνη Λαμπρόπουλο και στον Νίκο Ράπτη:

«Έχω πληρώσει άπειρες φορές το ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Έχω καταγγείλει συμπεριφορά και ενώ είχα δίκιο και επιβεβαιώθηκε και υποστηρίχθηκε και από άλλους, παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου. Γιατί μιλώντας και καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά, που ναι μεν επιβεβαιωνόταν από εξωγενείς και υποστηρικτικούς παράγοντες, αυτό δημιουργούσε "πρόβλημα", δημιουργούσε "πονοκέφαλο". Οπότε ζήτησαν να απομακρυνθώ εγώ από το πόστο μου. Απομακρύνθηκα γιατί είχε επιβεβαιωθεί η σοβαρότητα της δικής μου αναφοράς, αλλά αργότερα υπήρξε ρήγμα στο εργασιακό περιβάλλον ακριβώς γιατί ανέφερα αυτή τη συμπεριφορά».

Η Μελέτη, στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα τις γυναίκες που αργούν να μιλήσουν ή αποφασίζουν να μην μιλήσουν καθόλου. Αυτό που αντιμετώπισα εγώ στον εργασιακό χώρο, είναι ο λόγος που δεν μιλάει μια άλλη κοπέλα. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση δεν έχει να κάνει με σεξουαλική παρενόχληση. Θα σου πω ποιο είναι το πρόβλημα, καταδικαστέα και ποινικά διώξιμη είναι κυρίως η σεξουαλική βία και η κακοποίηση. Υπάρχουν, όμως, και ανάρμοστες συμπεριφορές, οι οποίες μπορεί να είναι βίαιες, να έχουν τεράστιο κόστος, όχι σωματικό αλλά σίγουρα συναισθηματικό και ψυχικό, δεν διώκονται, δύσκολα αποδεικνύονται και παρ' όλα αυτά είναι συμπεριφορές που πρέπει να καταγγέλλονται».
Tags:
Νίκος Ράπτης, Φάνης Λαμπρόπουλος, Χιούστον το λύσαμε, ΑΝΤ1, Ελεονώρα Μελέτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK