10:36 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το αποτέλεσμα της ομαδικής δοκιμασίας έμαθαν οι παίκτες του «MasterChef 5» κατά το επεισόδιο που προβλήθηκε στο STAR την Παρασκευή (19/02) και προκλήθηκαν αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του Ιωάννη Αυλωνίτη.

Ένταση και νεύρα προκλήθηκαν στο επεισόδιο του «MasterChef 5» που προβλήθηκε την Παρασκευή (19/02) στο STAR, καθώς η μπλε και η κόκκινη ομάδα έμαθαν το αποτέλεσμα της τελευταίας δοκιμασίας και η ηττημένη αντιμετώπισε τις συνέπειες, με τους παίκτες να διαγωνίζονται για την ατομική ασυλία. 

«Μπαλάκι» οι ευθύνες και η νικήτρια ομάδα της δοκιμασίας

Ο Νίκος Σκορδάκης, ως νικητής του τεστ δημιουργικότητας και κάτοχος της κάρτας ασυλίας, συνέθεσε την μπλε και την κόκκινη ομάδα οι οποίες θα τίθενται αντιμέτωπες καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αν και έγινε λόγος από τη Μαρία Λαζαρίδου για ανισορροπία στη σύνθεση των ομάδων, οι τρεις σεφ-κριτές (Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος) δεν συμφώνησαν μαζί της.

Στη συνέχεια, στο στόχαστρο βρέθηκε ο Ιωάννης Αυλωνίτης για το πώς διαχειρίστηκε την αρχηγία της κόκκινης ομάδας με τον ίδιο να δηλώνει:

«Εκτός από τον αρχηγό και τον σεφ μιας κουζίνας, αντίληψη πρέπει να έχουν και οι sous-chef. Δεν ήξερα με τι μάγειρες είχα να κάνω απέναντί μου!».

Κατόπιν, η μπλε ομάδα έμαθε πως ένα από τα δύο ψάρια που παρουσίασε, ήταν τελείως ωμό και, όπως επεσήμανε ο Κοντιζάς, δεν μπορούσε να κοπεί με το μαχαίρι.

Αναφορικά, με τα γλυκά, εκείνο της μπλε ξεχώρισε, όπως τόνισε ο Κοντιζάς που εξήρε το γευστικό αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, τη νίκη πήρε η μπλε ομάδα που συγκέντρωσε 107 βαθμούς έναντι 103 της κόκκινης και απόλαυσε μια μαγειρική έκπληξη από τον σεφ, Γιάννη Αποστολάκη.

Άνω-κάτω οι ηττημένοι για την ατομική ασυλία

Η κόκκινη ομάδα πέρασε στη φάση της διεκδίκησης της ατομικής ασυλίας και ο Ιωάννης Αυλωνίτης, ως αρχηγός των ηττημένων, είχε διπλό πλεονέκτημα: να δώσει ακόμα μια ασυλία και να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση.

Έτσι, ο Ιωάννης Αυλωνίτης κράτησε το δικαίωμα της ασυλίας για εκείνον και υπέδειξε τη Χριστίνα Παπαοικονόμου ως υποψήφια προς αποχώρηση, με τον Παύλο Χάππιλο να εξαπολύει τα βέλη του στον αρχηγό της κόκκινης ομάδας, τονίζοντας πως ο πρώτος φοβάται τη δοκιμασία αποχώρησης.

Από την πλευρά της, η Μαρίνα Ντεμολλάι τόνισε:

«Λύσεις σού δόθηκαν, απλά δεν τις άκουσε. [...] Είσαι επαγγελματίας, θα έπρεπε να ντρέπεσαι! Με τι μούτρα θα πας να διοικήσεις κάποια ομάδα;».

Οι συμπαίκτες του Ιωάννη Αυλωνίτη εκνευρίστηκαν με τη συμπεριφορά του και θεώρησαν πως δεν τήρησε τον λόγο του, καθώς ισχυρίστηκαν πως εκείνος δεσμεύθηκε να τεθεί υποψήφιος προς αποχώρηση.

Στη συνέχεια, ο Διονύσης Σαρακίνης δήλωσε για τη συμπεριφορά του Ιωάννη Αυλωνίτη:

«Για φάπες είσαι! [...] Μπορεί να τον σέβομαι μαγειρικά, αλλά δεν τον σέβομαι ως άνθρωπο. [...] Προτιμώ να βλέπουν το όνομά μου και να το σέβονται και να μην λένε ο "μαλ..." ή ο "ξεφτίλας"».

Έπειτα, η Μαρίνα Ντεμολλάι δεν δίστασε να υψώσει τον τόνο της φωνής της στον Ιωάννη Αυλωνίτη, τον οποίο φαινομενικά υποστήριξε μόνο η Μαρία Λαζαρίδου.

Η δοκιμασία της ατομικής ασυλίας

Στην πρώτη φάση για την ατομική ασυλία παρουσιάστηκαν πέντε καμπάνες που «έκρυβαν» υλικά με συγκεκριμένες κοπές, τις οποίες έπρεπε να ακολουθήσουν οι διαγωνιζόμενοι σε 20 λεπτά.

Οι παίκτες με την καλύτερη προσπάθεια ήταν ο Πάνος Ράπτης και ο Διονύσης Σαρακίνης και έτσι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της δοκιμασίας, κατά την οποία με τις γαρίδες έπρεπε να φτιάξουν τρία πιάτα (σαγανάκι, σεβίτσε, κουρκούτι) σε 30 λεπτά.

Νικητής της δοκιμασίας και, κατ' επέκταση της ατομικής ασυλίας, αναδείχθηκε ο Διονύσης Σαρακίνης.

Tags:
Star, MasterChef 5, MasterChef
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK