22:53 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν έπρεπε να είμαι εγω εδώ, απογοητεύτηκα με τον εαυτό μου. Έππρεπε να γυρίσω πίσω στο σπίτι και δεν γύρισα» είπε στην κάμερα της εκπομπής, ο παίκτης που αποχώρησε από το παιχνίδι μαγειρικής.

Φωτεινή, Σταύρος και Μαρία ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας την Παρασκευή 13/3 στο MasterChef 4.

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι στην δοκιμασία αποχώρησης, έπρεπε να αντιγράψουν μια συνταγή του guest chef, Σπύρου Αγιούς, που ήταν αρκετά απαιτητική και επρόκειτο για έναν μπακαλιάρο με αγγινάρες και κρίταμο.

Και οι τρεις υποψήφιοι σεφ ολοκλήρωσαν την παρασκευή του πιάτου και στη θέση 1 ήταν το πιάτο της Φωτεινής, στη θέση 2 το πιάτο της Μαρίας και στη θέση 3 τοποθέτησε το πιάτο του ο Σταύρος.

Πως τα πήγε η Φωτεινή

Βαθμολογώντας το πιάτο της Φωτεινής, ο κ. Κοντιζάς έβαλε 7/10, κρίνοντας το ως «μια τίμια προσπάθεια», ενώ όπως είπε ο σεφ, η παρασκευή έχασε σε κάποια σημεία, όπως το ψήσιμο του μπακαλιάρου, η σάλτσα ήταν πιο πηχτή από την κανονική συνταγή, ενώ έλειψε και το λάδι από τον άνηθο. κ

Ο κ. Ιωαννίδης το βαθμολόγησε με 6/10, επισημαίνοντας πως το πιάτο έχασε βαθμούς εξαιτίας του σπασίματος του ψαριού, ενώ κάθε στοιχείο είναι σημαντικό και αυτό ήταν μια αστοχία που στοίχισε.

Ο γκεστ σεφ Σπύρος Αγιούς, το πιάτο του οποίου κλήθηκαν να αντιγράψουν οι διαγωνιζόμενοι, βαθμολόγησε την προσπάθεια της Φωτεινής με 7/10, λέγοντας πως το ψάρι ήταν καλό, και η σάλτσα ήταν πολύ καλή χωρίς να διαθέτει την κατάλληλη υφή.

Τέλος, ο κ. Κουτσόπουλος έδωσε 7/10 λέγοντας πως 10/10 θα έπαιρνε ο σεφ που το έφτιαξε, ενώ στοίχισε βαθμούς η απουσία του λαδιού από άνηθο, ενώ επανέλαβε πως το ψάρι έσπασε και το ψήσιμό του ήταν στεγνό.

Έτσι, η Φωτεινή συγκέντρωσε συνολικά 26/40.

Το πιάτο της Μαρίας

Στη Μαρία, ο κ. Κοντιζάς έδωσε 7/10, κάνοντας λόγο για μια εξίσου τίμια προσπάθεια, αν και το χρώμα της σάλτσας ήταν πιο σκούρο από το πρωτότυπο και δεν είχε τη ίδια γεύση, ενώ έπεσε και λίγο παραπάνω αλάτι στην τεμπούρα.

Ο κ. Ιωαννίδης το βαθμολόγισε με 7/10 επίσης, τονίζοντας πως υπήρξε ένα πολύ καλό ψήσιμο στο ψάρι, επανέλαβε πως η σάλτσα ήταν πιο σκούρα, ενώ η τεμπούρα είχε καλό τηγάνισμα αν και έπεσε λίγο περισσότερο αλάτι από όσο έπρεπε.

Ο Σπύρος Αγιούς έδωσε 8/10 στη Μαρία, λέγοντας πως το ψάρι ήταν πολύ καλά εκτελεσμένο και στο ψήσιμο και στο κόψιμο του, ενώ πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια συνολικά, εκτός από ορισμένες αστοχίες στη σάλτσα.

Μετά, ο κ. Κουτσόπουλος βαθμολόγησε με 7/10 το πιάτο της Μαρίας, υπογραμμίζοντας πως υπήρξε ένα καλό σοτάρισμα των λαχανικών για την σάλτσα, ενώ ανέφερε και το αλάτι στην τεμπούρα.

Με 29/40, η Μαρία ήταν ασφαλής και επέστρεψε στο σπίτι.

Τρίτο το πιάτο του Σταύρου

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, μπορεί να είπε θετικά λόγια για την εμφάνιση του πιάτου του Σταύρου όμως βαθμολόγησε με 6/10 το πιάτο του παίκτη, όμως σημείωσε πως εκείνος δεν μπόρεσε να φάει την τεμπούρα, καθώς ήταν άψητη και στο κομμάτι του είχε αλεύρι.

Ο Πάνος Ιωαννίδης έδωσε 8/10 λέγοντας πως η τεμπούρα ήταν οκ, το πιάτο είχε καλή εμφάνιση, ο μπακαλιάρος ήταν σωστά τηγανισμένος και γενικότερα είχε μια ωράια εμφάνιση.

Ο Σπύρος Αγιούς αξιολόγησε με 8/10 το πιάτο του Σταύρου και τόνισε πως τον κέρδισε το γεγονός ότι ο διαγωνιζόμενος έψησε το ψάρι ανάλογα με το μέγεθός του, ενώ αν και η σάλτσα ήταν άτονη, είχε ωραία χρώματα. το ψαρι, ατονη η σαλτσα, ωραια χρωματα
Τέλος, ο κ. Κουτσόπουλος έδωσε ένα 7/10  μιλώντας για ένα πολύ ωραίο ψάρι, με ωράια υφή στη σάλτσα αν και δεν έγινε προσεκτική διαχείριση των καρικευαμάτων ενώ η τεμπόυρα ήθελε παραπάνω ώρα στο τηγάνι.

Έτσι και ο Σταύρος με 29/40 επικράτησε έναντι της Φωτεινής που συγκέντρωσε 26/40, η οποία και τελικά αποχαιρέτησε τον διαγωνισμό.

Η Φωτεινή μιλώντας στην κάμερα της παραγωγής μετά την αποχώρησή της δήλωσε πως: «δεν έπρεπε να είμαι εγω εδώ, απογοητεύτηκα με τον εαυτό μου. Έππρεπε να γυρίσω πίσω στο σπίτι και δεν γύρισα».

Ο κ. Κοντιζας, που ήταν και μέντοράς της καθώς η παίκτρια άνηκε στην ομάδα του, επεσήμανε πως η Φωτεινή αν και ήρθε σαν αντικατάσταση, «δεν ξέρω πως θα σε αντικαστήσουμε. Όσο μπόι σου λείπει, τόσο θηρίο είσαι, έχεις νεύρο, έχεις το βλέμμα του μάγειρα. Θα ήθελα να σε δω παραπάνω στον διαγωνισμό, όμως ξέρω ότι θα τα δώσεις όλα έξω».

Tags:
εκπομπή, μαγειρική, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς, διαγωνισμός, διαγωνιζόμενοι, παίκτες, παίκτης, αποχώρηση, MasterChef Greece, MasterChef 4, MasterChef
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK