ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το δημοτικό συμβούλιο της Κω, έπειτα από συνεδρίασή του εμφανίζεται αντίθετο στην δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου προσφύγων στο νησί.

Την αντίθεσή του στη στη δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου μεταναστών στην Κω εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, μετά από συνεδρίαση του για το ζήτημα.

Μεταξύ άλλων, το ψήφισμα που εκδόθηκε, αναφέρει τα εξής:

«Ζητάμε τη συμπαράσταση του συνόλου των δήμων όλης της επικράτειας στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας. Σε κάθε περίπτωση, ενωμένοι και με ομοψυχία, θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια και την ευημερία τους. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις εξαγγελίες της και καλούμε άμεσα τους βουλευτές Δωδεκανήσου σε συνάντηση στην Κω, με την συμμετοχή και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων».

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση του μεταναστευτικού προβλήματος, προβλέπει τη δημιουργία κλειστών δομών στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο.

Οι αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή ήταν έντονες, με το το Περιφερειακό Συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου να αποφασίζει την απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεταναστευτικό: «Όχι» λένε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στα κλειστά κέντρα

Προσφυγικό: Αντιδράσεις στη Χίο για τη νέα κλειστή δομή - «Όχι» λέει το δημοτικό συμβούλιο

Tags:
μεταναστευτικό, μετανάστες, Κως, Προσφυγικό, πρόσφυγες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK