15:23 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μαζικές συγκεντρώσεις για το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με χιλιάδες πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Μαζικές συγκεντρώσεις για το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με χιλιάδες πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για να διαμαρτυρηθούν για το μεταναστευτικό. Γενική απεργία κηρύχθηκε στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου με τους κατοίκους να ζητούν άμεση αποσυμφόρηση και μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, οι νησιώτες τάσσονται κατά της δημιουργίας νέων δομών.

Οι κάτοικοι των νησιών ζητούν την αποσυμφόρηση των νησιών και μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, τάσσονται κατά της δημιουργίας νέων δομών.

Μυτιλήνη: Νέκρωσε το νησί – Μαζική συγκέντρωση στη Λέσβο

Στη Λέσβο, οι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο χώρο της Προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στη συγκέντρωση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο χειρισμού της κυβέρνησης. «Μας δουλεύουν», φέρεται να είπε όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στη Μυτιλήνη σήμερα έχουν νεκρώσει τα πάντα, ενώ το πρωί «σφραγίστηκε» το κτίριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης.

Χίος: Πάνω από 2.000 πολίτες ζήτησαν λύσεις στο μεταναστευτικό

Ανάλογες είναι οι κινητοποιήσεις και στη Χίο με τους κατοίκους να βάζουν «λουκέτο» στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πάνω από 2.000 πολίτες πλημμύρισαν την πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, όπως μετέδωσε το alithia.gr σημειώνοντας ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ στη Χίο.

Οι πολίτες απαίτησαν τη λήψη μέτρων απεγκλωβισμού των νησιών και λύσεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Συγκέντρωση στη Χίο για το μεταναστευτικό
© Φωτογραφία : alithia.gr
Συγκέντρωση στη Χίο για το μεταναστευτικό

Σάμος: «Τα νησιά μας δεν θα γίνουν αποθήκες ψυχών»

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στη Σάμο με τους κατοίκους και τους φορείς να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης και να καταγγέλλουν τους αρμόδιους για εμπαιγμό.

Η συγκέντρωση στη Σάμο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα.

Σε ομιλίες τους, οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, ο αντιπεριφερειάρχης, το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα λύσεις, δρομολογώντας μεταξύ άλλων την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και το κλείσιμο της δομής στο Βαθύ της Σάμου, όπως μετέδωσε το samos24.gr.

«Φτάνει πια, έως εδώ. Τα νησιά μας δεν θα γίνουν αποθήκες ψυχών» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη οι δήμαρχοι των νησιών μαζί με τον περιφερειάρχη θα πάνε στην Αθήνα για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Tags:
Προσφυγικό, μετανάστες, μετανάστης, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK