18:48 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μητέρα μαθήτριας της β' δημοτικού κατήγγειλε ότι συμμαθητές της κόρης της την εξανάγκασαν να να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα στο σχολείο.

Τις ακριβείς συνθήκες, τις ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν, για το περιστατικό σε τουαλέτες δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης με μαθήτρια της β’ τάξης, ερευνά το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ενώ η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών Δήμητρα Τσιαρδακλή, θα καλέσει γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Έρευνα για το περιστατικό διεξάγει και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το περιστατικό ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της μητέρας της μαθήτριας ότι συμμαθητές του κοριτσιού την εξανάγκασαν να γλείψει την τουαλέτα του σχολείου.

Το περιστατικό συνέβη στο 17ο δημοτικό σχολείο, την προηγούμενη Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, στις 15:00 κι ενώ το σχολείο λειτουργούσε με το ολοήμερο πρόγραμμα.

«Στο διάλειμμα μια ομάδα παιδιών έπαιζε έξω και κάποια στιγμή βάλανε κάποιους όρους στο παιχνίδι και για να εφαρμόσουν τους όρους που έβαλαν πήγαν στις τουαλέτες. Ζητήσανε άδεια από τον δάσκαλο να πάνε στις τουαλέτες. Στο συγκεκριμένο σχολείο οι τουαλέτες είναι μέσα στο κτίριο. Όταν έχουμε διάλειμμα και οι πέντε δάσκαλοι του ολοήμερου επιτηρούν και κάποιος είναι και στον διάδρομο του σχολείου. Τα παιδιά θέλησαν να μπουν στην τουαλέτα, φαινομενικά δεν υπήρχε λόγος ο δάσκαλος να μη δώσει άδεια να πάνε στην τουαλέτα. Θεωρώ ότι ήταν ακραίο περιστατικό» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή καταγράφονται όλες οι μαρτυρίες γύρω από το περιστατικό.

Οι γονείς είναι αναστατωμένοι, ενώ υποβλήθηκε καταγγελία στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης για επίθεση από γονείς σε βάρος εκπαιδευτικών.

Η μητέρα του παιδιού έκανε γνωστό ότι θα κινηθεί νομικά, ενώ οι γονείς θέλουν να καταλογιστούν ευθύνες στους δασκάλους.

Σημειώνεται ότι, η μαθήτρια άλλαξε σχολείο.

«Ενεργήσαμε και παιδαγωγικά, βάλαμε ψυχολόγο στην τάξη, βάλαμε ειδικά παιχνίδια στην Α’ και Β’ τάξη, ώστε να ξέρουν όλα τα παιδιά πώς παίζουν και τι παίζουν, έχουμε ενημερώσει την ομάδα του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη και διαχείριση περιστατικών ενδοσχολικής βίας, ώστε να παρέμβει άμεσα» πρόσθεσε ο κ. Κόπτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Bullying στο σχολείο: «Οκτώ στα δέκα περιστατικά συμβαίνουν τα τελευταία 5 λεπτά του διαλείμματος»

Το μπούλινγκ για το πάχος σε μικρή ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους

Tags:
μπούλινγκ, τουαλέτα, έρευνα, Θεσσαλονίκη, Ελληνική Αστυνομία, εισαγγελέας, μαθήτρια, δημοτικό σχολείο, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK