14:05 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής, καθώς και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν» ανέφεραν οι γονείς.

Λιποθυμικό επεισόδιο στη μέση του δρόμου είχε μαθήτρια γυμνασίου προ ολίγων ημερών, επιστρέφοντας στο σπίτι της από το σχολείο.

Η λιποθυμία της μαθήτριας στον Πύργο, σύμφωνα με το patrisnews.com, αποδίδεται στο ότι οι άνεργοι γονείς της μαθήτριας διέθεσαν τα ελάχιστα χρήματά τους προκειμένου να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού, με αποτέλεσμα το κορίτσι να μην τρέφεται σωστά.

Σε επιστολή τους, την οποία δημοσιεύει το ίδιο μέσο, οι γονείς χαρακτήρισαν απαράδεκτο να είναι και οι δύο άνεργοι και να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για το ημιτελές σπίτι, καθώς και άλλους φόρους που όπως πρόσθεσαν δεν τους αναλογούν.

Χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους και ζητώντας δικαιοσύνη και όχι ελεημοσύνη, οι γονείς επεσήμαναν ότι «δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε».

Ζήτησαν, δε, να δημιουργηθεί μία υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξεταστούν οι άνεργοι που έχουν μόνιμη κατοικία, προκειμένου να μην μπαίνουν «στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεκρός άνδρας από φωτιά που ξέσπασε σε παράγκα στον Ορχομενό

Καταγγελία για το Νοσοκομείο Χανίων: Έκλεισαν ραντεβού σε ηλικιωμένη για εξετάσεις… το 2022

Tags:
ΕΝΦΙΑ, γονείς, επιστολή, Πελοπόννησος, Ηλεία, Πύργος, πείνα, λιποθυμικό επεισόδιο, λιποθυμία, μαθήτρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK