16:42 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πρωτοβουλίες για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης φαίνεται πως λαμβάνει ο Δήμος Καρδίτσας καθώς τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Δήμος Καρδίτσας προχώρησε στην εγκατάσταση και λειτουργία ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό αυτού του είδους σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και σύμφωνα με την ΕΡΤ Βόλου, θα λειτουργεί επί της Οδού Ιεζεκιήλ 32 δίπλα από το Δημαρχείο Καρδίτσας.

Μάλιστα, για τον πρώτο χρόνο θα παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν.

«Είναι ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη βελτίωση της κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, την προώθηση των ηλεκτρικών μεταφορών για τους πολίτες και την εφοδιαστική αλυσίδα και την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που συνδέονται με σημεία φόρτισης» τόνισε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Να σημειωθεί πως ο φορτιστής παρέχει τη δυνατότητα της ταυτόχρονης φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων κι έτσι έχουν δεσμευτεί δύο συνεχόμενες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτων.

«Η νέα δημοτική αρχή είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αναζήτηση της καινοτομίας, στην αναζήτηση της πρωτοπορίας, στην δημιουργία ταυτότητας για την πόλη μας. Δημιουργούμε την Καρδίτσα του Αύριο, την πόλη που αξίζει να ζεις, την πόλη που ζεις από επιλογή», σημείωσες από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος.

Ο σταθμός του Δήμου Καρδίτσας θα εξυπηρετεί δωρεάν τις ανάγκες φόρτισης όλης της Θεσσαλίας.

Tags:
οικολογία, σταθμός, ηλεκτρικό αυτοκίνητο, Καρδίτσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK