13:32 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου μετέφεραν σωσίβια και βάρκες στην περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου, την οποία επίταξε η κυβέρνηση για τη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει περιοχές σε Χίο, Λέσβο και Σάμο για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Οι κάτοικοι της Λέσβου, σε μία ακόμη κινητοποίηση, μετέφεραν μεγάλους όγκους σωσιβίων και πλαστικών βαρκών, στην περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου, την οποία επίταξε η κυβέρνηση.

Πρόκειται για σωσίβια και βάρκες, οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της πρώην χωματερής της Μήθυμνας, από τις δεκάδες χιλιάδες αφίξεων τα τελευταία χρόνια.

Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος κάλεσε τον κάθε πολίτη να πάρει μερικά σωσίβια και να τα τοποθετήσει στη συγκεκριμένη έκταση.

«Να τα πάμε δηλαδή σ' αυτούς που ανήκουν. Μπορούν έτσι με αυτά να διακοσμήσουν και την νέα δομή»

Στο μεταξύ, η περιοχή του Μανταμάδου βρίσκεται για δεύτερη ημέρα αποκλεισμένη από μηχανήματα και οχήματα του δήμου Δυτικής Λέσβου, στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης των τοπικών αρχών.

Οι περιοχές επίταξης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή συγκαταλέγεται στις τρεις περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, τις οποίες η κυβέρνηση επίταξε για την κατασκευή κλειστού τύπου δομών φιλοξενίας.

  • Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
  • Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
  • Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου. 

Νέες δομές θα κατασκευαστούν και στα νησιά Λέρο - Κω, δίπλα σε υφιστάμενες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:

  • Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
  • Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Αντιδρούν οι κάτοικοι

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή ούτε πουθενά» έχει ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Η απόφαση της κυβέρνησης, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και στους κατοίκους, οι οποίοι κάνουν λόγο για ασφυξία και ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

Την Πέμπτη, μάλιστα, η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάτοικοι Μανταμάδου Λέσβου: Η κλειστή δομή θα χτιστεί σε χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας

Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ στο Sputnik: Οι δήμαρχοι θέλουμε ενημέρωση από τον Μηταράκη για το μεταναστευτικό

Tags:
σωσίβιο, βάρκα, Λέσβος, μετανάστευση, μετανάστες, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK