ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κάτοικοι της Λέσβου σχημάτισαν μία τεράστια ελληνική σημαία, η οποία συνοδευόταν από ένα «ΟΧΙ», αντιδρώντας στη δημιουργία κλειστού κέντροφιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Κάτοικοι της Λέσβου μετέβησαν την Κυριακή στην τοποθεσία Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου, την οποία επίταξε η κυβέρνηση για τη δημιουργία του κλειστού κέντρου, και σχημάτισαν μία τεράστια ελληνική σημαία, η οποία συνοδευόταν απ’ ένα «ΟΧΙ».

Κινητοποίηση στη Λέσβο για το μεταναστευτικό
© Φωτογραφία : lesvospost.gr
Κινητοποίηση στη Λέσβο για το μεταναστευτικό

To Σάββατο, μάλιστα, κάτοικοι – σε ακόμη μία κινητοποίηση – μετάφεραν στο σημείο μεγάλους όγκους σωσιβίων και πλαστικών βαρκών, από τις δεκάδες χιλιάδες αφίξεις τα τελευταία χρόνια.

Σωσίβια μεταναστών στη Λέσβο
© Φωτογραφία : stonisi.gr
Σωσίβια μεταναστών στη Λέσβο

Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος κάλεσε τον κάθε πολίτη να πάρει μερικά σωσίβια και να τα τοποθετήσει στη συγκεκριμένη έκταση.

Οι περιοχές επίταξης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή συγκαταλέγεται στις τρεις περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, τις οποίες η κυβέρνηση επίταξε για την κατασκευή κλειστού τύπου δομών φιλοξενίας.

  • Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
  • Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
  • Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου. 

Νέες δομές θα κατασκευαστούν και στα νησιά Λέρο - Κω, δίπλα σε υφιστάμενες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:

  • Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
  • Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.
Tags:
κάτοικοι, Κυβέρνηση, μετανάστευση, μετανάστες, μεταναστευτικό, Λέσβος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK