12:11 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καταγγέλλει τη δηλητηρίαση συνολικά 11 όρνιων στην περιοχή του φαραγγιού της Κλεισούρας, στην Αιτωλοακαρνανία.

Τη δηλητηρίαση έντεκα όρνιων - προστατευόμενου είδους γύπα - στην περιοχή του φαραγγιού της Κλεισούρας Αιτωλοακαρνανίας, καταγγέλλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Μάλιστα, πρόκειται για το μεγαλύτερο επιβεβαιωμένο περιστατικό δηλητηρίασης του συγκεκριμένου είδους στην ιστορία της Ελλάδας.

Εννέα από τα άγρια πτηνά εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ άλλα δύο περισυλλέχθηκαν και εστάλησαν σε κέντρο προστασίας και περίθαλψης άγριων ζώων στο Μεσολόγγι.

Ειδικό κλιμάκιο της Ορνιθολογικής Εταιρείας μετέβη στην περιοχή και με τη βοήθεια εκπαιδευόμενου σκύλου, εντόπισε τρεις νεκρές προβατίνες, οι οποίες εικάζεται ότι αποτελούν το δηλητηριασμένο δόλωμα.

«Η ανησυχία για την τύχη των υπόλοιπων Όρνιων της περιοχής είναι έντονη και ο κίνδυνος για την κατάρρευση του τοπικού πληθυσμού γυπών παραμένει» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Άλλωστε, η αποικία όρνιων της Κλεισούρας, μαζί μ’ αυτή των Ακαρνανικών, είναι οι μόνες που έχουν απομείνει στη Δυτική Ελλάδα και οι μεγαλύτερες εναπομείνασες στην ηπειρωτική χώρα.

Αυτή τη στιγμή, η Αιτωλοακαρνανία είναι μία από τις μόλις τέσσερις περιοχές στην Ελλάδα, όπου έχουν απομείνει Όρνια, ένα από τα τέσσερα είδη γύπα της χώρας, και φιλοξενεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πληθυσμό του είδους, μετά από αυτόν της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καστοριά: Μακάβριες εικόνες με νεκρά πουλιά μετά το λιώσιμο των πάγων της λίμνης

Tags:
δηλητήριο, δηλητηρίαση, Αιτωλοακαρνανία, φαράγγι, άγρια ζωή, άγρια ζώα, πτηνά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK