00:15 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο μαθητές σε δημοτικό σχολείο της Καλαμάτας φέρεται ότι κόλλησαν ψώρα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές του δήμου.

Συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο της Καλαμάτας, έπειτα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων ψώρας σε δημοτικό σχολείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οι υγειονομικές αρχές του δήμου προχώρησαν σε εργασίες απολύμανσης στους χώρους του σχολείου τόσο την περασμένη Παρασκευή, όσο και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία», τα δύο κρούσματα είναι αδερφάκια, ενώ με συμπτώματα ψώρας διεγνώσθη τόσο η μητέρα, όσο και η γιαγιά τους.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι οι δύο μαθητές κόλλησαν ψώρα από το οικογενειακό περιβάλλον, και όχι από το σχολείο.

Οι αρμόδιες αρχές, σε κάθε περίπτωση, προχώρησαν σε λεπτομερή ενημέρωση όλων των γονέων των μαθητών.

Τι είναι η ψώρα και πώς μεταδίδεται

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ψώρα είναι μεταδοτική νόσος του δέρματος με κύριο χαρακτηριστικό τη φαγούρα.

Οφείλεται σ’ ένα μικροσκοπικό αραχνοειδές παράσιτο, το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου. Πρόκειται για το άκαρι της ψώρας.

Τα ακάρεα φωλιάζουν στο δέρμα και αναπτύσσονται κυρίως στα χέρια, τα πόδια, τα δάκτυλα, τους αγκώνες, την περιοχή γύρω από τις μασχάλες και πάνω από τα γεννητικά όργανα.

Η ψώρα μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, κατά τη διάρκεια στενής επαφής του δέρματος. Γι' αυτό στους ενήλικες η μετάδοση γίνεται συνήθως με σεξουαλική επαφή.

Στα παιδιά μεταδίδεται κυρίως από το σχολείο ή την κατασκήνωση. Σπανιότερα μπορεί να μεταδοθεί με τη χρήση κοινών κλινοσκεπασμάτων και πετσετών.

Tags:
οικογένεια, μαθητές, μαθητής, δήμος, ψώρα, Καλαμάτα, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK