22:36 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Στο προτεινόμενο σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου αντιδρούν κάτοικοι της Λέσβου καθώς, το βράδυ της Δευτέρας (24/02), αποπειράθηκαν να αποκλείσουν τις τρεις εισόδου του λιμανιού.

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς κάτοικοι του νησιού έχουν αποκλείσει, το βράδυ της Δευτέρας (24/02), από την πλευρά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Επίσης, απορριμματοφόρα και φορτηγά έχουν αποκλείσει κάθε δίοδο από και προς το λιμάνι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως εκ τούτου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδου του λιμανιού.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στην πόλη της Μυτιλήνης, οι οποίοι κατευθύνονται στη Λέσβο με το πλοίο «Πήγασος» ώστε να επιταχυνθούν οι οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Μάλιστα, οι καμπάνες ηχούν στα χωριά της Μανταμάδου και πολλοί κάτοικοι κατευθύνονται στο λιμάνι για να ενισχύσουν τον αγώνα των συντοπιτών τους.

Αναβρασμός και στη Χίο

Αναστάτωση επικρατεί και στο νησί της Χίου, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν στους κατοίκους του νησιού να μπουν στο λιμάνι.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και οι κάτοικοι προσπαθούν να αποτρέψουν την άφιξη δυνάμεων στη Χϊο.

Tags:
Λέσβος, Μυτιλήνη, λιμάνι, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK