ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Ως μια ξεκάθαρη προσπάθεια παραβίασης των συνόρων μας χαρακτηρίζει ο βουλευτής ΝΔ Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Καστανιών ανέφερε στο Sputnik ότι οι Τούρκοι προβαίνουν σε προβοκατόρικες ενέργειες.

Ως ξεκάθαρη προσπάθεια παραβίασης των ελληνικών συνόρων χαρακτηρίζει ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, την συγκέντρωση των χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές. 

Μιλώντας στο Sputnik, ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι η χώρα δέχεται εκβιαστική πίεση απο την Τουρκια και ότι η Αστυνομία και ο Στρατός επιδεικνύουν υψηλή ετοιμότητα προστατεύοντας τα σύνορα της χώρας. 

«Έχουμε αυτή τη στιγμή μια ξεκάθαρη παραβίαση των συνόρων μας, ενισχύουμε εκεί που χρειάζεται τις δυνάμεις μας και με την Αστυνομία και του Στρατού. Έχουν έρθει δυνάμεις της αστυνομίας από Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η χώρα δέχεται πίεση από την άλλη πλευρά (σ.σ εννοεί την τουρκική) που λειτουργεί εκβιαστικά» τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός ο ίδιος (σ.σ.Κυριάκος Μητσοτάκης) έχει δηλώσει ότι θα προστατέψουμε τα σύνορα μας και την εθνική μας κυριαρχία και φυσικά υπάρχει και μια έξαρση αυτή τη στιγμή στα νησιά που πρέπει να αντιμετωπισθεί. Περιμένουμε το ΚΥΣΕΑ, τα αποτελέσματα και τι θα αποφασιστεί. Αυτό που συνιστώ είναι ψυχραιμία. Ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Έχουν κάνει υπερπροσπάθεια, έχουμε ανθρώπους οι οποίοι παρουσιάστηκαν πραγματικά σε μεγάλη ετοιμότητα και θα είμαστε πρωί βράδυ δίπλα τους». 

Έκρυθμη χαρακτηρίζει την κατάσταση στα σύνορα ο πρόεδρος της κοινότητας Καστανιών, Σταύρος Τζιαμαλίδης

Μιλώντας στο Sputnik ο κ. Τζιαμαλίδης τόνισε ότι η όλη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπισθεί με ψυχραιμία, ενώ ανέφερε ότι οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προβοκατόρικες ενέργειες και βοηθούν τους μετανάστες 

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, να μην δώσουμε σημασία στις προκλήσεις της Τουρκίας. Να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία και να διαχειριστούμε την κατάσταση όσο πιο ήρεμα γίνεται, γιατί η όλη κατάσταση κρατιέται από μια κλωστή. Οι Τούρκοι συνεχίζουν το ίδιο πρόγραμμα, να βοηθούν τους μετανάστες και να κάνουν προβοκατόρικες καταστάσεις» είπε ο κ. Τζιαμαλίδης.

Με το κλείσιμο των συνόρων συμφωνεί και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καστανιών Έβρου, κ. Φανή Μηνά η οποία σήμερα το πρωί ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο «η Πολιτεία να μην ξεχνά την περιοχή».

Μιλώντας στο Sputnik η κ. Μηνά είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Στρατό που υπερασπίζεται τα σύνορά μας και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «από προχτες που είναι εδώ κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια». 

«Εχω εμπιστοσύνη στο Στρατό. Κι αυτοί κάνουν τα πάντα, δίνουν τη ζωή τους και μπορώ να πω οι τώρα, αυτά τα βράδια που είναι εδώ, κοιμάμαι και πιο ήσυχα» είπε η κ. Μηνά.
Tags:
Καστανιές, σύνορα, Έβρος, νέα, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK