ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου, τη στιγμή που παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε περίπου 1.000 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι αφίχθησαν στα νησιά του Αιγαίου τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Λιμενικό προχώρησε σε διάσωση και περισυλλογή 164 μεταναστών και προσφύγων, σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι.

Συγκεκριμένα, περισυνελλέγησαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου 89 άτομα, στη Χίο 43 άτομα και στο Φαρμακονήσι 32 άτομα.

Στο μεταξύ, ακόμη 813 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, 423 μετανάστες αποβιβάστηκαν με εννέα βάρκες στη Λέσβο, 252 αποβιβάστηκαν στη Χίο με έξι βάρκες, 85 στη Σάμο με δύο βάρκες, 36 στο Φαρμακονήσι και 17 στη Μεγίστη.

Σημειώνεται ότι έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο. Μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας να βρίσκονται επί ποδός.

Tags:
Αιγαίο, νησιά, πρόσφυγες, μετανάστες, Προσφυγικό, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK