ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κάτοικοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου συμμετέχουν στη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων, σε μία προσπάθεια αποτροπής εισόδου των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.

Στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, στην περιοχή των Φερών, συνδράμουν αγρότες και κάτοικοι του Έβρου, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι έχουν επιστρατεύσει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, με στόχο την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Οι ενέργειες αυτές, μάλιστα, γίνονται υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Κάνουμε περιπολίες ανά βάρδιες. Την πρώτη μέρα ήμασταν λίγοι, όσο περνούν οι ώρες όμως ο κόσμος ξεσηκώνεται και συμμετέχει στις περιπολίες. Και το σίγουρο είναι ότι ο Έβρος είναι απροσπέλαστος. Δεν πρόκειται να περάσει κουνούπι» δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος» ο Χρήστος Πασχαλίδης, ένας εκ των κατοίκων του Έβρου.

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Σήμερα, σε μία ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, στην περιοχή μεταβαίνει σύσσωμη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tags:
μετανάστης, μετανάστευση, μετανάστες, σύνορα, Τουρκία, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK