ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το λιμάνι τις Μυτιλήνης έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες σε άτυπο καταυλισμό, καθώς ήταν δυνατή η μεταφορά τους στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, μετά από μπλόκα που έστησαν κάτοικοι της Λέσβου.

Ένα αρματαγωγό πλοίο μεταβαίνει στη Λέσβο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή των οικογενειών μεταναστών και προσφύγων.

Πρόκειται για οικογένειες, οι οποίες πέρασαν στην Ελλάδα μετά από την 1η Μαρτίου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πλοίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο για οικογένειες.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους νεοεισερχόμενους αιτούντες άσυλο, θα μεταφέρονται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε προαναχωρησιακά κέντρα και αστυνομικά τμήματα.

Άτυπος καταυλισμός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 334 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μετατρέψει σε άτυπο καταυλισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς μετά τα μπλόκα που έστησαν κάτοικοι της περιοχής δεν ήταν δυνατή η μεταφορά τους στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. 

Οι πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων παραμένουν στο περιφραγμένο χώρο δίπλα στο παλιό κολυμβητήριο της πόλης και το βράδυ κοιμούνται μέσα στα λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα.

Στον ίδιο χώρο αναμενόταν να προστεθούν άλλοι 174 που μετά την άφιξη τους την Κυριακή και τη Δευτέρα, παρέμειναν στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Συνολικά 1.119 άτομα πέρασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, με την πλειονότητά τους να φτάνουν στη Λέσβο. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν τον Φεβρουάριο και καταγράφηκαν στα Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών 1.501 πρόσφυγες και μετανάστες.

Tags:
πλοίο, αιτούντες άσυλο, άσυλο, πρόσφυγες, μετανάστες, μεταναστευτικό, Μυτιλήνη, Λέσβος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK