ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν σε απώθηση ατόμων που αιτούνται άσυλο, όταν κατευθύνονταν στο λιμάνι της Λέσβου λίγο μετά τις 15:30 το απόγευμα της Τρίτης.

Πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο ΚΥΤ Μόριας ενημερώθηκαν ψευδώς από αγνώστους ότι πλοίο τους περιμένει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα - κάτι που δεν ισχύει, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr.

Η ψευδής αυτή πληροφόρηση είχε ως αποτέλεσμα οι μετανάστες να κατέβουν στο λιμάνι με τα υπάρχοντά τους, θεωρώντας ματαίως ότι θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Η αστυνομία απωθεί αιτούντες άσυλο που είχαν κατεύθυνση στο λιμάνι της Λέσβου
© Φωτογραφία : stonisi.gr
Η αστυνομία απωθεί αιτούντες άσυλο που είχαν κατεύθυνση στο λιμάνι της Λέσβου

Επίσης, το αρματαγωγό που αναμένεται σήμερα στη Λέσβο, δεν αφορά τους αιτούντες άσυλο, αλλά τους νεοαφιχθέντες από την περασμένη Κυριακή έως σήμερα, οι οποίοι μένουν σε περίκλειστο αίθριο χώρο του λιμανιού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άτυπος καταυλισμός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 334 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μετατρέψει σε άτυπο καταυλισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς μετά τα μπλόκα που έστησαν κάτοικοι της περιοχής δεν ήταν δυνατή η μεταφορά τους στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. 

Οι πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων παραμένουν στο περιφραγμένο χώρο δίπλα στο παλιό κολυμβητήριο της πόλης και το βράδυ κοιμούνται μέσα στα λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα.

Στον ίδιο χώρο αναμενόταν να προστεθούν άλλοι 174 που μετά την άφιξη τους την Κυριακή και τη Δευτέρα, παρέμειναν στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Συνολικά 1.119 άτομα πέρασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, με την πλειονότητά τους να φτάνουν στη Λέσβο. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν τον Φεβρουάριο και καταγράφηκαν στα Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών 1.501 πρόσφυγες και μετανάστες.

Tags:
λιμάνι, πρόσφυγες, Λέσβος, νησιά, μεταναστευτικό, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK