ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Νέα ένταση προκλήθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν πρόσφυγες και μετανάστες συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη Λέσβο το αρμαγαγωγό «Ρόδος».

Νέα επεισόδια προκλήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν πρόσφυγες και μετανάστες από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέσβου προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό «Ρόδος».

Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, όταν εκατοντάδες αιτούντες άσυλο συγκεντρώθηκαν στην πύλη εισόδου του λιμανιού.

Στο σημείο, παράλληλα, είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν αψιμαχίες μεταξύ μεταναστών και ανδρών των ΜΑΤ.

Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης
© Φωτογραφία : stonisi.gr
Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Η ένταση εκτονώθηκε μετά από αρκετή ώρα, χάρη στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και την απώθηση του συγκεντρωμένου πλήθους.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι παραμένουν οι περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί (σ.σ. από την 1η Μαρτίου του 2020) και δεν μπορούν να μεταφερθούν στο ΚΥΤ λέσβου, λόγω των μπλόκων των κατοίκων.

Η παραπάνω ομάδα αιτούντων άσυλο θα επιβιβαστεί στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να μεταφερθεί στην Αττική. Αφού απογραφούν, θα διανεμηθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στη Λέσβο εκτροχιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την κατασκευή κλειστού κέντρου φιλοξενίας στο νησί.

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει επιπλέον δυνάμεις των ΜΑΤ προκάλεσε τη μήνη των κατοίκων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν εκτεταμένα επεισόδια.

Η ένταση εκτονώθηκε, μετά την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Tags:
ΜΑΤ, Λέσβος, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK