ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τρίτο 24ωρο παρέμειναν μηδενικές οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Λέσβου. Εν αναμονή της καταγραφής τους περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες.

Μηδενικές μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές για τρίτο 24ωρο καταγράφονται στο νησί της Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί της Τρίτης έως το πρωί της Πέμπτης, οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων παραμένουν μηδενικές, σε μία ένδειξη αποκλιμάκωσης του προβλήματος.

Την ίδια ώρα, σε ειδικό χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης παραμένουν παραπάνω από 500 άτομα, τα οποία έφθασαν στη Λέσβο από την 1η Μαρτίου και μετέπειτα.

Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες, διάφορων εθνικοτήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, λόγω των μπλόκων των κατοίκων.

Ως αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα επιβιβαστούν με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να μεταφερθούν σε κλειστό κέντρο φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Ο απόπλους του αρματαγωγού θα λάβει χώρα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των περίπου 500 μεταναστών και προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στη Λέσβο εκτροχιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την κατασκευή κλειστού κέντρου φιλοξενίας στο νησί.

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει επιπλέον δυνάμεις των ΜΑΤ προκάλεσε τη μήνη των κατοίκων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν εκτεταμένα επεισόδια.

Η ένταση εκτονώθηκε, μετά την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Tags:
Μυτιλήνη, λιμάνι, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολικό Αιγαίο, Αιγαίο, νησί, Λέσβος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK