ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (204)
0 0 0
Βρείτε μας

Το δημοτικό συμβούλιο Σερρών απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων σε κλειστό κέντρο της περιοχής.

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Σερρών έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης για τη μεταφορά όλων των νεοαφιχθέντων μεταναστών και προσφύγων σε κλειστό κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη, όσοι μετανάστες ή πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου του 2020 θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο «Βασιλειάδη», στη Ροδόπολη Σερρών.

Σε μία πρώτη αντίδραση, το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του, απορρίπτοντας τις εξηγήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων προς τον δήμαρχο Σιντικής Σερρών, Φώτη Δομουχτσίδη, και τον Μητροπολίτη Σιδηρόκαστρου, Μακάριο.

Μάλιστα, εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η βούληση της τοπικής κοινωνίας για τη μη λειτουργία του στρατοπέδου ως κλειστή δομή. Αναφέρεται δε, ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε απορριφθεί και το 2015, καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού.

«Ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο 144 άτομα και άλλα 1.500 άτομα φιλοξενούνται στις δομές των Σερρών και επομένως τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας καλύπτεται η αναλογία 1% της κατανομής του προσφυγικού/ μεταναστευτικού πληθυσμού» επισημαίνει, παράλληλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «epiloges.tv».

«Οι κλειστές δομές θα αντικαταστήσουν τις ανοιχτές, περιμένουμε προτάσεις, αλλά δεν μπορεί να είμαστε ανοχύρωτη χώρα» υπογράμμισε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος εξήγγειλε ότι σύντομα θα ληφθούν και μέτρα για την αποσυμφόρηση των υπάρχοντων δομών.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (204)
Tags:
σύνορα, Τουρκία, δημοτικό συμβούλιο, μετανάστης, μετανάστευση, μετανάστες, μεταναστευτικό, Σέρρες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK