ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Σύνορα Έβρου (204)
0 20
Βρείτε μας

Χιλιάδες μέτρα συρματοπλέγματος έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις ημέρες ο στρατός, για να «μπαλώσει», αλλά και να ενισχύσει τον φράχτη που βρίσκεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές του Έβρου.

Ο φράχτης που έχει τοποθετηθεί από το ελληνικό κράτος έχει μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα. Οι χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο τουρκικό έδαφος προσπαθούν κατά διαστήματα να τρυπήσουν σημεία του φράχτη, ακόμα και να τα γκρεμίσουν, για να περάσουν στην Ελλάδα, παρότι απέναντί τους έχουν δεκάδες Έλληνες αστυνομικούς και στρατιώτες.

Το Sputnik μίλησε με τον ιδιοκτήτη εργοστασίου που κατασκευάζει συρματοπλέγματα για τον ελληνικό στρατό και το οποίο εδρεύει στην περιοχή του Διδυμοτείχου. 

Ο κ. Γιάννης Στοϊλούδης προμηθεύει τον στρατό με ειδικό συρματόπλεγμα, τύπου κονσερτίνα, που διαθέτει τα λεγόμενα ξυράφια, αλλά και με αγκαθωτό συρματόπλεγμα.

«Εμείς προμηθεύουμε τον στρατό, αγοράζουν καθημερινά συρματόπλεγμα», δήλωσε ο κ. Στοϊλούδης. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να μας πει πόσες χιλιάδες μέτρα συρματόπλεγμα έχει δώσει στο στρατό αυτές τις ημέρες. «Καταλαβαίνετε ότι αυτό το θέμα αφορά την ασφάλεια, τον Στρατό», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περίπου 25 εργαζόμενοί του δουλεύουν πρωί και βράδυ, προκειμένου να παραδίδουν εγκαίρως τις παραγγελίες του στρατού, καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες και οι επισκευές του φράχτη στα σύνορα πρέπει να γίνονται άμεσα.

Το εργοστάσιο του κ. Στοϊλούδη βρίσκεται όπως μας είπε μόλις 250 μέτρα από το ποταμό που αποτελεί το σύνορο με την Τουρκία και όπως είπε «εγώ αυτή τη στιγμή βλέπω τι γίνεται μέσα στην τουρκική πλευρά». Όπως είπε, ο στρατός στηρίζει την επιχείρησή του με τις αγορές, αλλά και ο ίδιος τον στρατό, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που δωρίζει κάποια υλικά.

«Μακάρι να μας έβλεπαν οι πολιτικοί όπως μας βλέπει ο στρατός. Εμείς δεν πουλάμε μόνο. Εμείς πολλές φορές τους κάνουμε δώρα, επειδή, δυστυχώς, ο στρατός δεν έχει τα κονδύλια που θα έπρεπε να είχε», κατέληξε ο κ. Στοϊλούδης.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (204)
Tags:
φράχτης, στρατός, μεταναστευτικό, πρόσφυγες, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK