ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Σύνορα Έβρου (212)
0 40
Βρείτε μας

Τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης καταφτάνουν από όλη την Ελλάδα στην Ορεστιάδα για τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες που βρίσκονται στα σύνορα, για να μην περάσουν μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα. Δήμαρχοι ακόμα και από το Καστελόριζο, αλλά και βιομήχανοι και εφοπλιστές, στέλνουν τρόφιμα και άλλα είδη.

Οι 200 από τους 332 δημάρχους της χώρας, όπως είπε στο Sputnik ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, έχουν επικοινωνήσει μαζί του, προκειμένου να ρωτήσουν τι ανάγκες υπάρχουν για να συλλέξουν και να στείλουν τρόφιμα και άλλα είδη, προκειμένου να μπορέσουν και εκείνοι με τη σειρά τους να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στους αστυνομικούς και τους στρατιώτες που νυχθημερόν βρίσκονται στα σύνορα για να αποτρέψουν την είσοδο από το τουρκικό έδαφος στο ελληνικό στους μετανάστες.

«Οι περισσότεροι έχουν επικοινωνήσει και έχουν στείλει βοήθεια. Σε κάποιους είπα να κρατηθούν και να στείλουν αργότερα, καθώς, προς το παρόν, έχουμε πάρα πολλά είδη», είπε στο Sputnik ο κ. Μαυρίδης που χαρακτήρισε συγκινητική την όλη βοήθεια.

Δήμοι από όλη τη χώρα, ακόμα και το ακριτικό Καστελόριζο, συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για να τα στείλουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στις Καστανιές του Έβρου.

«Μέχρι και ο δήμαρχος Καστελόριζου έχει μαζέψει διάφορα είδη και θα μας τα στείλει. Δήμοι από την Κρήτη έχουν επικοινωνήσει κι έχουν στείλει βοήθεια, ενώ, τις προάλλες, έστειλε δύο νταλίκες με τρόφιμα, λαχανικά και φρούτα ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος», τόνισε ο κ. Μαυρίδης.

«Είναι απίστευτη η στήριξη των δημάρχων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αποθήκες της 3ης Ταξιαρχίας στην Καβύλη, λίγα χιλιόμετρα από τις Καστανιές, έχουν γεμίσει με νερά, κρουασάν, ισοτονικά ποτά, φρούτα, λαχανικά, μάσκες, γάντια μιας χρήσεως, αντισηπτικά και άλλα, αλλά και εργαλεία που μπορεί να χρειαστεί η Αστυνομία και ο Στρατός.

Κάποια λίγα είδη βρίσκονται σε χώρο του Δημαρχείου Ορεστιάδας, σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, προκειμένου να δίνονται στους αστυνομικούς που πηγαινοέρχονται στο κτίριο όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, εκτός από τους δημάρχους, μεγάλη βοήθεια παρέχεται και από πολλούς βιομηχάνους και εφοπλιστές, χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα, καθώς, όπως είπε, δεν ξέρει εάν θέλουν να δημοσιοποιήσουν την προσφορά τους.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
Δήμαρχοι, εφοπλιστές, μετανάστες, Τουρκία, σύνορα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK