ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Σύνορα Έβρου (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Προειδοποιητικά πυρά ακούγονται στις Καστανιές του Έβρου, όπου τις τελευταίες ώρες παρατηρείται αναζωπύρωση της έντασης. Έπεσαν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, όπου μετανάστες επιχειρούν να διέλθουν στα εδάφη της Ελλάδας.

Η ένταση αναζωπυρώθηκε εκ νέου στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και χημικά προς το ελληνικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, επεισόδια λαμβάνουν χώρα και εντός του τουρκικού εδάφους, στο σημείο «Παζάρ Κουλέ», όπου πέφτουν δακρυγόνα και ακούγονται φωνές μετανάστες.

Μάλιστα, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ακούγονται και αρκετοί πυροβολισμοί με αβολίδοτα στον αέρα, οι οποίοι πέφτουν και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Η πρακτική αυτή, πάντως, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, εφαρμόζεται για την αποτροπή διέλευσης των μεταναστών.

Στο μεταξύ, εστίες φωτιάς υπάρχουν κατά μήκος του φράκτη, στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που επικρατεί ένταση στο τουρκικό έδαφος, στην εκκλησία των Καστανιών πραγματοποιούνται οι πρώτοι Χαιρετισμοί, οι οποίοι ακούγονται σ’ όλο το χωριό χάρη στα μεγάφωνα της εκκλησίας.

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
δακρυγόνα, δακρυγόνο, μετανάστευση, μετανάστες, Τουρκία, σύνορα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK