ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Στη θέση «Κλειδί» του δήμου Σιντικής Σερρών θα κατασκευαστεί το πρώτο κλειστό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, σύμφωνα με κοινή απόφαση των δημοτικών παρατάξεων. Το «υπαγορεύουν εθνικοί λόγοι» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Τι λένε κάτοικοι και τοπικοί φορείς;

Πράσινο φως έδωσε ο δήμος Σιντικής Σερρών για την κατασκευή του πρώτου κέντρου κράτησης μεταναστών και προσφύγων. Την ομόφωνη απόφαση συνυπογράφουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, τονίζοντας ότι «εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα». Η θέση που υπέδειξαν ως καταλληλότερη είναι το «Κλειδί», μια απομακρυσμένη περιοχή κοντά στο θρυλικό οχυρό του Ρούπελ.

«Απευκταίο, αλλά ας γίνει στο Κλειδί αν είναι αναγκαίο»

Την άποψη ότι, το Κλειδί είναι το καλύτερο δυνατό σημείο για την κατασκευή δομής για πρόσφυγες και μετανάστες, εξέφρασε, μιλώντας στο Sputnik, ο Δημήτρης Μπακρατσάς, πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σιντικής.  

«Αν είναι δυνατόν, να μη γίνει καθόλου εδώ (σ.σ. η δομή). Να γίνει στα Γρεβενά, στη Λάρισα, στην Κοζάνη. Αφού είναι να γίνει στον νομό Σερρών, και συγκεκριμένα στη Σιντική, το πιο λογικό είναι να βρεθεί ο καταλληλότερος χώρος, ώστε να μη δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Το Κλειδί είναι καλός χώρος για την κατασκευή αυτής της δομής. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη Ροδόπολη αλλά και στη Βυρώνεια, από την τοπική κοινωνία. Το σημείο Κλειδί που υπέδειξε τώρα η Δημοτική Αρχή είναι μακριά από χωριά, 7-8 χιλιόμετρα μακριά. Είναι το καλύτερο δυνατό σημείο, εφόσον είναι να γίνει στη Σιντική», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπακρατσάς.

Καταλήγοντας, ο κύριος Μπακρατσάς, αναφέρθηκε στον διχασμό της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το θέμα: «Θα έλεγα ότι οι μισοί δεν ενδιαφέρονται καθόλου, ενώ οι άλλοι μισοί είναι στα κάγκελα για να μη γίνει».

«Δεν ξέρω αν θα γίνει η φετινή αναβίωση στο θρυλικό οχυρό του Ρούπελ»

Φόβο για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, άρα και στην τοπική οικονομία, εξέφρασε ο επικεφαλής τμήματος τροφίμων και ποτών, του Εμπορικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου, Χρήστος Αβράμης. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Sputnik:

«Η περιοχή που υπέδειξε ο Δήμος είναι πολύ απομακρυσμένη. Ωστόσο, εάν η δομή στο Κλειδί γίνει μόνιμη, θα επηρεάσει αρνητικά. Δεν ξέρω αν θα γίνει η φετινή αναβίωση στο θρυλικό οχυρό του Ρούπελ, που γιορτάζουμε κάθε χρόνο, τον Μάιο. Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν τη δομή, φοβούνται τη συνέχεια που μπορεί να έχει, ότι θα αυξηθούν οι άνθρωποι και ότι θα γίνει μόνιμη. Φανταστείτε, τώρα, σε ένα μέρος που δεν έχει τίποτα, να μένουν 1000 άτομα, τι απόβλητα και τι ρύπανση θα έχει». 

Tags:
Σέρρες, κέντρο κράτησης, μετανάστες, πρόσφυγες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK