20:47 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αίτηση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα είχε κατατεθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου στο πρωτοδικείο του νησιού. Η κύρια διαδικασία εκδίκασης αναμένεται να λάβει χώρα τον Μάιο.

Απορρίφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων κατά της κατασκευής δομής προσφύγων και μεταναστών στο Αίπος, στη Χίο.

Η αίτηση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα είχε κατατεθεί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου στο πρωτοδικείο του νησιού κατά των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, αλλά και κατά της αναδόχου εταιρείας.

Με την αίτηση ζητείτο η διακοπή των εργασιών κατασκευής.

Κατά το ίδιο μέσο, η κύρια διαδικασία της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, αναμένεται να λάβει χώρα τον Μάιο.

Μηταράκης από Σάμο: Οι δομές στα νησιά μπορούν να γίνουν μικρότερες από σήμερα και κλειστές

Στο μεταξύ, για μικρότερες σε σύγκριση με σήμερα δομές έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης από τη Σάμο, την οποία επισκέφθηκε.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, επέμεινε ότι «οι δομές στα νησιά μπορούν να γίνουν μικρότερες από σήμερα, για πιο σύντομη παραμονή».

Πρόσθεσε, δε, πως θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες δομές.

Tags:
πρόσφυγες, προσφυγικές ροές, Προσφυγικό, Νότης Μηταράκης, μεταναστευτικό, μετανάστες, Χίος, κλειστά κέντρα, κλειστές δομές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK