ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα Πύργου που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για πολίτες που αγνοούν την εντολή να μπουν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Την ανυπαρξία αρχής που θα είναι υπεύθυνη για την τήρηση της καραντίνας επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος που κατέθεσε στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις καταγγελίες ότι πολίτες δεν παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό λόγω κορονοϊού.

«Η απομόνωση των κρουσμάτων και των ύποπτων ασθενών είναι ο πιο χαρακτηριστικός κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία και όχι ο ρατσισμός καθώς και οι πολίτες να έχουν περισσότερη υπευθυνότητα» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ακόμη και για 10 - 15 περιπτώσεις όπως είναι το μέγεθος του Πύργου ο αριθμός αυτός επιδημιολογικά είναι πολύ σημαντικός με βάση την ευκολία μετάδοσης του ιού».  

Κατήγγειλε ακόμα ότι «στα νοσοκομεία δεν υπάρχει στεγανοποίηση των περιστατικών - υπάρχει μια κίνηση των ύποπτων ασθενών». 

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για πολλές τηλεφωνικές καταγγελίες στο δημαρχείο, αλλά και δια ζώσης.

Αναφέρθηκε, δε, στη Γαστούνη, όπου όπως σημείωσε, «και εκεί δημοσιοποίησαν το ίδιο πρόβλημα, ότι αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι είναι σε καραντίνα, κυκλοφορούν και έχουν μία κοινωνική δραστηριότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πύργου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του δημάρχου ότι πολίτες αγνοούν την εντολή που τους έχει δοθεί για κατ’ οίκον περιορισμό λόγω κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
εισαγγελείς, καραντίνα, Πύργος, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK