02:24 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας αντιτίθεται στη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στον δήμο Σιντικής Σερρών, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Την κάθετη αντίθεσή του στη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στον δήμο Σιντικής Σερρών, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ.

«Η δομή φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες για πρόσθετη ένταση. Δεν είναι μία πράξη καλής γειτονίας. Είναι παράλογο» έγραψε ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι σε ετοιμότητα. Εγγυώμαι ότι δεν θα επιτρέψουμε νέο μεταναστευτικό κύμα» συνέχισε ο Καρακατσάνοφ, ο οποίος ηγείται του εθνικιστικού κόμματος VMRO –εταίρου της κυβέρνησης Μπορίσοφ.

Η αντίδραση του Βούλγαρου υπουργού έρχεται λίγες ημέρες, μετά την απόφαση της Αθήνας για τη δημιουργία κλειστού κέντρο φιλοξενίας στις Σέρρες, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών.

Μάλιστα, ο δήμος Σιντικής έχει ήδη ανάψει το πράσινο «φως» στη δημιουργία της δομής, παρά τις αντιδράσεις κατοίκων και τοπικών φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση κατασκευής του κλειστού κέντρου εντάσσεται στο πλαίσιο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αποσυμφόρηση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

«Η Βουλγαρία δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό άλλων λαών» έσπευσε να προσθέσει ο Καρακατσάνοφ, εμμένοντας στην άρνησή του.

Η μεθόριος γραμμή Βουλγαρίας – Ελλάδας εκτείνεται σε μήκος 493 χιλιομέτρων και φυλάσσεται από τη συνοριοφυλακή.

Μέχρι στιγμής, πάντως, στο συγκεκριμένο τμήμα των βόρειων συνόρων της χώρας, δεν έχουν παρατηρηθεί μεταναστευτικές ή προσφυγικές ροές.

Tags:
κλειστές δομές, μετανάστευση, μετανάστες, διακίνηση μεταναστών, μεταναστευτικό, σύνορα, Βουλγαρία, Σέρρες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK