ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Νέα τοποθέτηση σχετικά με το ζήτημα της μετάδοσης του κορονοϊού και της Θείας Κοινωνίας σήμερα, αυτή τη φορά από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, σε συνέχεια της ευρύτερης «σύγκρουσης» που επικρατεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη Θεία Κοινωνία και τη μετάδοση του κορονοϊού δήλωσε ότι αν χρειαστεί να κοινωνήσει όσους το έχουν ανάγκη, θα φορέσει μάσκα και στολή.

«Αν υπάρχει ραγδαία επιδείνωση και πρέπει να κλειστούμε στα σπίτια μας, εγώ θα ζητήσω ειδική άδεια από τις αρχές να μεταλάβω ανθρώπους που έχουν την ανάγκη. Θα φορέσω και μάσκα και ολόκληρη στολή για να μην μεταδώσω κάτι εγώ εκ της φυσικής μου όχι εκ της θείας κοινωνίας» είπε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι τις τελευταίες μέρες με αφορμή το ζήτημα μετάδοσης του κορονοϊού από τη Θεία Κοινωνία, έχουν δημιουργηθεί δύο κατηγορίες κοινωνικών ομάδων:

«Πάσχουμε πάντοτε από διπολισμούς. Από τη μια είναι αυτοί που απαξιώνουν και βλασφημούν τα Μυστήρια και από την άλλη είναι εκείνοι που δίνουν μια μαγική χροιά, λες και η Θεία Κοινωνία είναι η πολυβιταμίνη που θα σε κάνει σούπερμαν....», σημείωσε.

Διευκρίνισε, δε, πως «ο Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία, δεν είναι το μαγικό το οποίο θα σε κάνει να μην αρρωσταίνεις ή να μην πεθαίνεις», ενώ πρόσθεσε πως δεν μεταδίδει η ίδια η Θεία Κοινωνία τον ιό.

Επισήμανε, τέλος, χαριτολογώντας ότι σε περίπτωση που εξαφανιστεί για 14 μέρες, το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει δώρο για τον ίδιο, καθώς θα κάτσει μέσα, αλλά θα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής με τους οποίους ήρθε σε επαφή τις τελευταίες μέρες, γιατί το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε λήψη μέτρων απομόνωσης του νομού.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το lamiareport.gr:

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, θεία κοινωνία, μητροπολίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK