ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ευρύτερος σκοπός δημιουργίας του τραπεζομάντιλου αποτελεί, σύμφωνα με τους μαθητές, η προστασία του περιβάλλοντος

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σουφλίου Έβρου κατασκεύασαν στα πλαίσια του προγράμματος της μαθητικής επιχείρησης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece ένα αλέκιαστο τραπεζομάντιλο από μετάξι με απώτερο σκοπό την αντικατάσταση των χάρτινων τραπεζομάντιλων σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Με το πρότζεκτ αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν και το βραβείο «Κοινωνικού Αντικτύπου» στην πρόσφατη μαθητική έκθεση του Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το πρότζεκτ τους, το λεγόμενο Soufli Silkline Worms, συσχετίζεται με τον σχηματισμό κουκουλιών που προέκυψαν από την εκτροφή μεταξοσκώληκων από τους μαθητές, με την παραγωγή ίνας στο αναπηνιστήριο του Σουφλίου και τέλος με την παραγωγή της μεταξωτής κλωστής και την ύφανσή της. Οι παραπάνω διαδικασίες οδήγησαν στη δημιουργία του τελικού προϊόντος, του μεταξωτού τραπεζομάντιλου, το οποίο με την κατάλληλη επεξεργασία κατέστη αδιάβροχο.

Όπως επισήμανε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σουφλίου, Ειρήνη - Ξανθοπούλου, οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα με δική τους πρωτοβουλία με σκοπό τόσο την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος του Σουφλίου, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολούθησαν οι μαθητές για την παραγωγή του προϊόντος, επισήμανε ότι τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο ανέδειξαν τον τόπο τους, έχοντας παράλληλα στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τη συμβολή στο περιβάλλον.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ευκαιρίες που μπορεί να έχουν οι μαθητές σε ακριτικές περιοχές σε σχέση με τα αστικά κέντρα, η διευθύντρια απάντησε ότι οι στενές σχέσεις στα επαρχιακά μέρη είναι σε θέση να δώσουν διεξόδους.

Σημείωσε, επίσης ότι οι μαθητές δέχτηκαν και προτάσεις από ανθρώπους στο χώρο εστίασης, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν ενδεικτικά για αντικατάσταση των τωρινών, χάρτινων τραπεζομάντιλων από το προϊόν που δημιουργήσαν οι μαθητές.

Tags:
περιβάλλον, μαθητές, Σουφλί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK