10:25 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (234)
0 21
Βρείτε μας

Στην περιοχή του Έβρου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μία ομάδα 13 αυστριακών αστυνομικών, συνδράμοντας τις προσπάθειες φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο βρίσκονται συνολικά 13 αστυνομικοί από την Αυστρία, οι οποίοι συνδράμουν τις προσπάθειες φύλαξης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Πρόκειται για την ομάδα Cobra, η οποία είναι η αντίστοιχη της ελληνικής ΕΚΑΜ.

Οι Αυστριακοί αστυνομικοί ήρθαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, στη Βιέννη.

Οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει στην ανάπτυξη αυστριακών δυνάμεων στον Έβρο, όπως και στην αποστολή χρηματικής βοήθειας, ύψους 1 εκατ. ευρώ, στα νησιά του Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνοτουρκική μεθόριος βρίσκεται στα «κόκκινα» από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες, με στόχο να διέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έκλεισε τα σύνορα, μην επιτρέποντας τη διέλευση των μεταναστευτικών ροών. Μάλιστα, κατά περιόδους, δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης, με δακρυγόνα, πετροπόλεμο, χημικά, φωτιές, ακόμη και απόπειρες καταστροφής του φράκτη.

Η τουρκική κυβέρνηση δε, κάνει λόγο για «νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά», κάτι το οποίο έχει κατηγορηματικά διαψεύσει η Αθήνα.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (234)
Tags:
Τουρκία, ελληνοτουρκικά, Αυστρία, Έβρος, σύνορα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK