14:25 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Κάτοικοι της Μαλακάσας έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Ωρωπού, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το αρματαγωγό «Ρόδος», το οποίο μεταφέρει περίπου 450 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο λιμάνι του Ωρωπού έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες κάτοικοι της Μαλακάσας και των τριγύρω περιοχών, αντιδρώντας στην άφιξη περίπου 450 μεταναστών από τη Λέσβο.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, οι οποίοι θα μεταφερθούν στη νέα κλειστή δομή φιλοξενίας, στη Μαλακάσα, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι κάτοικοι, ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τον κατάπλου του πλοίου και την αποβίβαση των μεταναστών, η οποία αναμένεται γύρω στις 5.00 το πρωί της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι οι 450 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρονται στην περιοχή με το αρματαγωγό «Ρόδος», το οποίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Και οι 450 είχαν φθάσει στο νησί του Αιγαίο από την 1η Μαρτίου και μετέπειτα – περίοδος, κατά την οποία έχει ανασταλεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων στην ενδοχώρα, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Tags:
Μαλακάσα, Ωρωπός, κλειστά κέντρα, κλειστές δομές, Μυτιλήνη, Λέσβος, πρόσφυγες, πρόσφυγας, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK