12:02 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1763)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εκκλησία της Κρήτης αποφάσισε τον τερματισμό της τέλεσης της Ιεράς Λειτουργίας με τη συμμετοχή των πιστών. Όλες οι έκτακτες αποφάσεις λόγω του κορονοϊού.

Την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων και των συναθροίσεων σε εκκλησιαστικούς χώρους αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, εν μέσω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η απόφαση ελήφθη, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ανεξάρτητης Εκκλησίας.  Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Οι Ιερές Ακολουθίες στους Ιερούς Ναούς των Ενοριών της Κρήτης θα τελούνται χωρίς τη συμμετοχή των εκκλησιαζόμενων.
  • Θα υπάρχει τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη όλων των Ιερών Ακολουθιών
  • Συστήνεται η αναβολή των Μυστηρίων των Βαπτίσεων και των Γάμων. Όταν αυτά τελούνται, θα παραβρίσκονται μόνο τα μέλη της οικογένειας.
  • Στις κηδείες θα παρίσταται μόνο το στενό οικογενειακό περιβάλλον
  • Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις και οι συναθροίσεις σε εκκλησιαστικούς χώρους

Αντίθετα, κανονικά θα πραγματοποιείται το προσωπικό προσκύνημα των πιστών.

«Εἶναι εὐθύνη καί χρέος ὅλων μας νά τηροῦμε τίς ὁδηγίες τῶν ἁρμόδιων Ὀργάνων τῆς Πολιτείας γιά τήν προστασία μας ἀπό τόν κορωνοϊό καί νά σταθοῦμε ὑπεύθυνα μπροστά σ᾽ αὐτή τήν πανδημία» καταλήγει η ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει και η Εκκλησία της Κύπρου.

Στο μεταξύ, εν αναμονή της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας βρίσκονται οι πιστοί, μετά τις συστάσεις της κυβέρνηση για άμεση αποτροπή των εκκλησιαστικών συναθροίσεων.

«Αναμένουμε τις αποφάσεις της Εκκλησίας» επεσήμανε, από την πλευρά της, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείσα δε, τι θα πράξει η κυβέρνηση, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε ότι χρειαστεί».

Το όλον ζήτημα είχε ανακύψει μετά τις εικόνες συγχρωτισμού σε διάφορες εκκλησίες της χώρας, κάτι το οποίο – σύμφωνα με τους επιστήμονες – αυξάνει τον κίνδυνο επέκτασης του κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1763)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, Εκκλησία της Κρήτης, Εκκλησία της Ελλάδος, εκκλησίες, Εκκλησία, Κρήτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK