07:23 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2473)
0 10
Βρείτε μας

Στη Σκιάθο τηρούνται τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που έχουν ανακοινωθεί ωστόσο υπάρχει αδυναμία τήρησης μεταξύ των επισκεπτών, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο, δεν τηρείται το μέτρο της καραντίνας.

Για πτήσεις που φτάνουν στο νησί με τουρίστες ακόμα και από την Ιταλία, χωρίς να τηρείται το πρωτόκολλο για καραντίνα στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό έκανε λόγο ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας καθώς όπως καταγγέλλει, δεν έχει δοθεί η σχετική οδηγία από το υπουργείο Ναυτιλίας. 

«To τελευταίο διάστημα έχουμε παρατηρήσει όλο και πιο έντονα να έχουμε προσέλευση επισκεπτών από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την περασμένη εβδομάδα ήταν δύο Ιταλοί από το Μιλάνο που έψαχναν ένα κατάλυμα για να νοικιάσουν. Έρχονται φίλοι κάποιων που έχουν σπίτι εδώ, είτε από τη Γαλλία είτε από την Ιταλία. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια αδυναμία στο να το περιφρουρήσουμε όλο αυτό. Το μαθαίνουμε γιατί είναι τέτοια η περίοδος που όλα μαθαίνονται γρήγορα, προσπαθούμε να το περιφρουρήσουμε με τις τοπικές Αρχές, αλλά δεν αρκεί αυτό, αφού έχουν φθάσει ήδη στο νησί και το μαθαίνουμε εκ των υστέρων», υπογράμμισε ο κ. Τζούμας μιλώντας στον Alpha.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στο νησί τηρούνται τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο, υπάρχει αδυναμία τήρησης μεταξύ των επισκεπτών, τονίζοντας ότι δεν τηρείται το μέτρο της καραντίνας και ζήτησε την απομόνωση του νησιού.

Όπως είπε μάλιστα, επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Πλακιωτάκη και «το βλέπουν θετικά», ενώ πρόσθεσε:

«Και μην ξεχνάτε ότι σε λίγα νησιά υπάρχει μια σωστή υποδομή. Εδώ πέρα, το κέντρο υγείας είναι υποστελεχωμένο, υπολειτουργεί, θα έχουμε αδυναμία αντιμετώπισης ενός πιθανού κρούσματος».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2473)
Tags:
Σκιάθος, κοροναϊός, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK