08:26 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια είναι ακατάλληλα ότι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ δόθηκαν οδηγίες και θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα προσβολής από τον κορονοϊό.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά μέσα στο σπίτι τους από πτώση αντικειμένων και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και οδικό δίκτυο καταγράφονται από τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 5,6 Ρίχτερ στην περιοχή του Καναλακίου του Δήμου Πάργας.

Ο έλεγχος και η καταγραφή ζημιών στα κτίρια ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων Πάργας και Σουλίου αποκατέστησαν την κυκλοφορία σε δρόμους προς Καναλάκι, Σούλι, Γλυκή και άλλα χωριά, που είχαν κλείσει λόγω πτώσης βράχων και χωμάτων. 

Πού εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές

Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στις Τοπικές Κοινότητες Καναλακίου, Γλυκής, Σκαφιδωτής, Σκοτεινού, Κυψέλης και σε ορισμένα χωριά του Δήμου Σουλίου. Ζημιές υπέστη επίσης το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού μέσης τάσης στην περιοχή Σκοτεινού- Σκαφιδωτής.

Παλιά κτήρια υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στην Πάργα, 21 Μαρτίου 2020
© Φωτογραφία : mypreveza.gr
Παλιά κτήρια υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στην Πάργα, 21 Μαρτίου 2020

Παρόντες στην πληγείσα περιοχή βρίσκονται από τα ξημερώματα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης κ.ά.. 

Σεισμός και κορονοϊός

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ήδη τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και έχει συνεχείς επικοινωνίες με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν και για τυχόν πρόσθετες παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν.

Ήδη από την Περιφέρεια ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια είναι ακατάλληλα ότι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ δόθηκαν οδηγίες και θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα προσβολής από τον κορονοϊό.

Στην περιοχή του Δήμου Πάργας παραμένει ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, ενώ ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας επισκέπτονται και γειτονικές περιοχές Πρέβεζας και Θεσπρωτίας προκειμένου να ενημερωθούν από τις κατά τόπους τοπικές αρχές για το ενδεχόμενο και άλλων ζημιών, με δεδομένο πως συνεχίζονται οι μετασεισμοί.

Tags:
σπίτια, οδικό δίκτυο, ζημιές, σεισμός, Πάργα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK