07:37 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Φορώντας μάσκες περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Καβάλας και επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με κατεύθυνση το κλειστό κέντρο στις Σέρρες.

Στο λιμάνι της Καβάλας έφτασαν το πρωί περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν τελικό προορισμό την τοποθεσία Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών

Όλοι τους φορούσαν προστατευτικές μάσκες και επιβιβάστηκαν αμέσως σε λεωφορεία που τους ανέμεναν στο λιμάνι. Οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής Aqua Blue.

Προορισμός είναι το Κλειδί στις Σέρρες όπου έχει δημιουργηθεί το ένα από τα δυο κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο οποίο και θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την απέλασή τους στη χώρα προέλευσης.

Το κέντρο κατασκευάστηκε σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 500 άτομα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Τη συγκεκριμένη τοποθεσία για την κατασκευή του κλειστού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφυγών και μεταναστών επέλεξε η τοπική κοινωνία.

Tags:
Καβάλα, Σέρρες, μεταναστευτικό, κλειστά κέντρα, κλειστές δομές, μετανάστες, πρόσφυγες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK