07:43 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (2474)
0 0 0
Βρείτε μας

Διπλή μάχη δίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Από τη μία, έναντι των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος και, από την άλλη, κατά του κορονοϊού.

Τη… μητέρα των μαχών δίνουν οι δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο, καθώς, από τη μία, έχουν να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος και, από την άλλη, πρέπει να φροντίσουν να μην κολλήσουν τον κορονοϊό.

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο. ΣΥ.ΦΥ), κ. Παναγιώτης Χαρέλας, ανέφερε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποτρέπουν τις προσπάθειες που σημειώνονται από την τουρκική πλευρά, ενώ, την ίδια ώρα, προσπαθούν και να μειώσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού. Αξιοσημείωτο είναι, ότι, όπως είπε ο ίδιος, δεν έχουν μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό.

«Έχουμε συνέχεια μικροεντάσεις. Απροκάλυπτα οι Τούρκοι ανταποδίδουν με χημικά, αυτά που συνέβησαν και προχτές, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό. Μετανάστες δεν φαίνονται και πάρα πολλοί, είναι γνωστοί αυτοί που φαίνονται εκεί μπροστά (σ.σ. εννοεί τον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές). Συντηρούν την ένταση», ανέφερε ο κ. Χαρέλας και πρόσθεσε ότι έχει γίνει αλλαγή των δυνάμεων, δηλαδή έφυγαν αυτοί που πήγαν πρώτοι και αντικαταστάθηκαν από άλλους.

«Έχουν αλλάξει οι δυνάμεις. Μας απασχολεί περισσότερο η ατομική υγιεινή σε σχέση με τον κορονοϊό, διότι, αν δεν είχαμε και αυτό το θέμα, νομίζω ότι θα ήμασταν σταθερά προσανατολισμένοι στα σύνορα. Τώρα, έχουμε κι αυτό το κομμάτι που είναι σοβαρό και προσπαθούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες να μπει μέσα στις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να μην μας δημιουργήσει πρόβλημα. Είχαμε ένα κρούσμα στην Αλεξανδρούπολη (σ.σ. σε συνάδελφό του), είναι στο νοσοκομείο εδώ και κάποιες ημέρες και, όπως ενημερώθηκα χθες, πάει καλύτερα. Προς το παρόν φαίνεται ότι πάμε καλά», σημείωσε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων και πρόσθεσε:

«Μάσκες δεν έχουμε καθόλου, υπάρχει τεράστια έλλειψη από μάσκες μιας χρήσης. Προσπαθούμε να μειώσουμε την πιθανότητα να εισέλθει ο κορονοϊός μέσα στις τάξεις τις δικές μας. Και με την ατομική πρόληψη», τόνισε ο κ. Χαρέλας.

Όσο για το πόσο διάστημα θα παραμείνουν οι δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγουμε».

«Αν θα ομαλοποιηθεί μια κατάσταση, ίσως κλιμακωτά, θα μειωθούν οι δυνάμεις. Σίγουρα έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα στον Έβρο και νομίζω ότι θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η φύλαξη των συνόρων, έστω και με ομαλότητα», κατέληξε ο κ. Χαρέλας.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2474)
Tags:
Τουρκία, σύνορα, Έβρος, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK